Deel dit artikel
-

Donderdag specs en prijzen van Google Stadia

Donderdagavond om zes uur gaat Google tijdense een live videostream informatie delen over prijzen, titels en andere relevante zaken van zijn aanstaande cloudgamingdienst Stadia.

Al twee weken prikkelt Google gamers met kleine net-niet-aankondigingen met de belofte van meer details van Stadia. Sinds gisterenavond laat hangt daar ook een dag en een tijd aan: deze donderdag.

De keuze voor deze dag is weloverwogen. Volgende week beging in Los Angeles namelijk de internationale gamebeurs E3. Met zijn aankondiging daags voor die gelegenheid zorgt Google ervoor dat het bijna als vanzelf hoog op de agenda staat van sprekers op podia, bij de waterkoelers en koffietentjes.

Stadia is gebouwd op Google Cloud Platform. Games worden rechtstreeks gestreamed naar een Chrome-browser. Binnen vijf seconden staat het spel klaar zonder download en installatie. Uitgevers kunnen hun bestaande games betrekkelijk eenvoudig geschikt maken voor deze nieuwe cloudomgeving. Zelfs met battle royals met duizend spelers zou weinig op snelheid worden ingeleverd.

Voor het einde van het jaar komt de nieuwe gameomgeving op de markt. Hieronder een samenvatting van vijf minuten van de eerste presentatie over Stadia:

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Foto: Ryan Somma (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond