Deel dit artikel
-

Dossier ‘Start-Up’

Wat is een goed idee, wie steekt er geld in en wat doe je met dat geld? Een pak verhalen over succes en tegenslag, venture capitalists en start-ups.

Deel dit bericht

3 Reacties

Pepe

Worden startups eigenlijk alleen door jonge honden wordt gerund? Als salesmanager kom ik dagelijks ondernemers tegen die de start willen maken maar op zoek zijn naar een methode waarbinnen hun concept past en dat deze ook binnen deze zo snel mogelijk wordt gerealiseerd. Het vreemde is echter dat dit meestal doorgewinterde zakenlui zijn die al een behoorlijke staat van dienst op hun naam hebben staan. Wat er achter schuilt is dat ze een ondernemer zoeken die dan wel weer een leeftijd heeft om de energie die nodig is voor een startup nog wil geven en zijn/haar leven even voor een paar jaar sociaal gezien op een lager pitje zet. Met alle welvaart die momenteel ons land overspoelt is het steeds moeilijker om iemand te vinden die dit voor een concept van de nieuwe virtuele onderneming wil doen en daar genoeg kennis voor heeft die op dit momenet niet wordt betaald. Reden is dat de snelheid waarmee de meeste ontwikkelingen zich opvolgen, en niet alleen op technologisch maar ook op social en zakelijk gebied, zo snel gaan dat alleen de jongste generatie nu leert om op te pakken wat het kan gebruiken en overtollige informatie te negeren. Adformatie heeft hier eind vorig jaar een verhelderend artikel over geschreven. De uitvoering van een concept voor een startup valt en staat met de energie die er in de beginperiode in wordt gestoken en de visie die de oprichter danwel grootaandeelhouder er op nahoudt. Met name is de tijd de factor waar elke werknemer nu goed betaald krijgt en bij de startup is dat doorbijten. Als de economie een dip ondervindt dan zullen alle ideen en lusten voor meer kapitaal sterk toenemen en zien we de ondernemingen als paddestoelen weer uit de grond schieten. Dan zullen ook de mensen die hebben geleerd om zich in een snel veranderende omgeving te handhaven zich als ondernemers van de toekomst profileren. Statement made! 

Roy Lenders

Heb net weer eens een schitterend idee gekregen. Wil dit hierbij aanbieden op deze website (ik ben zelf al met een ander initiatief bezig waar al mijn tijd inzit). Het idee richt zich op het vergemakkelijken van contacten tussen mannen en vrouwen. Het betreft een technologie voor het organiseren van speciale (offline) dating-achtige avonden in cafe's. Aan het begin van het cafe moet elke bezoeker zich inschrijven (naam, leeftijd, adres) en hierbij geeft hij / zij tevens zijn eigen profiel aan (op bijvoorbeeld 15 kenmerken). Ook geeft hij / zij het profiel aan van diegene waar hij / zij op valt. Na registratie ontvangt de bezoeker een soort lampje met sirene welke hij / zij op de kleren kan plakken.Wanneer in het cafe twee mensen die aan elkaars profiel voldoen dichter dan 1,5 meter van elkaar af komen gaat het lampje branden en de sirene loeien. Tijdens de avond wordt op een electronisch scorebord bijgehouden wie de meeste geliefde man / vrouw van de avond is (dit wordt bepaald door het aantal maal dat het lampje bij iemand is gaan branden). De gedachte is om een soort road-show te houden langs de verschillende steden in Nederland en telkens dit soort party-avonden te organiseren. Waarschijnlijk zullen hier enorm veel mensen op af komen. Je kunt geld verdienen door met het cafe af te spreken dat alle drankjes bijvoorbeeld fl 0,50 duurder worden tijdens zo'n avond. Die fl 0,50 zijn dan voor jou.Tevens kun je de geregistreerde profielen digitaal opslaan en deze benutten voor de opbouw van een soort party-website. Je zou dan ook mensen kunnen koppelen uit verschillende cafe's / steden welke allemaal aan elkaars profiel voldoen. Voor het organiseren van dit soort events zou je dan weer geld kunnen vragen. Naast dat je er waarschijnlijk veel geld mee kunt verdienen is het ook nog fun voor jezelf. Mocht iemand verder willen gaan met dit idee, neem dan even contact met mij op. Ik ben wel benieuwd hoe iemand dit initiatief oppakt. Daarnaast wil ik ook wel meedenken over een verdere detaillering of is het combineerbaar met het eigen initiatief waar ik mee bezig ben. Mvg, Roy Lenders

Michael

Bedankt Roy. Goed idee. Leuk uitgewerkt. Ik kan aan de slag 🙂

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond