Deel dit artikel
-

Dotplof Letsbuyit.com keert terug

Hard geklapt tijdens het uiteenspatten van de dotcombel probeert Letsbuyit.com het nu, acht jaar later, opnieuw. Letsbuyit.com keert terug, zij het met wat bescheidenheider.

Vorige week ging in Duitsland, Engeland en Frankrijk de dienst Letsbuyit.com weer van start, nu als product- en prijsvergelijker.

De dienst is nog steeds sociaal georiënteerd, maar probeert nu niet klantvraag te bundelen en daarmee lagere prijzen te bedingen. Dat bedrijfsmodel klonk eind jaren negentig aanlokkelijk, maar bleek in de praktijk niet goed te werken. De ‘nieuwe Letsbuyit’ is een site waar consumenten tips en ervaringen kunnen uitwisselen en recensies kunnen lezen.

De eerste verschijningsvorm van Letsbuyit.com wankelde in 2001 en 2002 op het randje van faillissement failliet verklaard. De gang van zaken die daar aan vooraf ging, lijkt materiaal voor een speelfilm.

Op het hoogtepunt had het bedrijf naar eigen zeggen 1,3 miljoen geregistreerde gebruikers.

Toen het beursgenoteerde bedrijf bijna failliet was, kocht de Duitse voormalig hacker Kim Schmitz (bijnaam: Kimble) voor een paar ton aandelen in de onderneming en zei een tientallen miljoenen te willen investeren. De koers schoot omhoog, Kimble verkocht zijn aandelen direct en werd daar later voor gearresteerd toen hij feestvierde in Thailand. Zijn feestpraktijken deelde hij met de rest van van de wereld met talloze foto’s op zijn blog.

Het huidige bedrijf staat onder leiding van Pauline Dubuc en Emmanuel Noirhomme. Het heeft geen ambitieus aantal van 14 kantoren, maar werkt met sites en blogs in drie landen.

Deel dit bericht

1 Reacties

Joost

Ik krijg nog steeds een stapel CDR's die nooit geleverd zijn van ze (of geld terug). Die organisatie was een totale farce toen. Snap niet dat er nog mensen zijn die met zo'n besmette merknaam verder willen. Wie even Googelt haalt zoveel slechts naarboven…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond