Deel dit artikel
-

Kimvestor niet grootste investeerder in Letsbuyit

Letsbuyit wordt slechts voor een klein deel gesteund door de Duitse investeringsmaatschappij Kimvestor . De Duitse durfkapitalist, opgericht door de voormalige hacker Kim Schmitz, investeert slechts 1,2 miljoen euro in Letsbuyit. Het resterende deel van de 52 miljoen euro nieuw kapitaal wordt bijeengebracht door investeerders waarvan de naam niet bekend gemaakt werd.

Wat betreft publiciteit lijkt Kim Schmitz het optimale bereikt te hebben door zijn bemoeienis met Letsbuyit.com. Diverse media berichtten over de redder van het internetbedrijf dat enkele weken geleden in betalingsproblemen kwam en op het nippertje een faillissement wist af te wenden. Toch blijken het andere investeerders te zijn die het benodigde geld op tafel leggen.

Wie de nieuwe investeerders zijn wil Letsbuyit niet bekend maken. Het gaat om een groep oude en nieuwe investeerders, aldus woordvoerder Richard Sunderland van Letsbuyit: "Voorlopig willen sommige investeerders anoniem blijven, maar als beursgenoteerd bedrijf zullen we uiteindelijk wel bekend maken wie dit zijn." Wanneer dit gaat gebeuren kon Sunderland nog niet zeggen.

Op korte termijn had Letsbuyit 4 miljoen euro nodig, in totaal is er nu – inclusief de 4 miljoen euro – voor 52 miljoen euro aan nieuwe investeringen bekend geworden. Woordvoerder Richard Sunderland bevestigt dat Kimvestor niet de eerder aangekondigde 50 miljoen euro zal investeren.

"Er waren andere partijen die ook interesse hadden en Letsbuyit had een voorkeur voor meerdere aandeelhouders," zegt Sunderland. Letsbuyit zou niet een grootaandeelhouder binnen willen halen, die veel zeggenschap krijgt binnen het bedrijf. Ook lijkt het erop dat Letsbuyit niet blij was met de veelvuldige publiciteit rondom Schmitz, die telkens meldde dat hij met 50 miljoen euro Letsbuyit ging redden.

In ruil voor de investering van 52 miljoen euro gaat Letsbuyit.com 125 miljoen nieuwe aandelen uitgeven. Het bedrijf hoopt in 2002 winst te maken.

Het vertrouwen in Letsbuyit lijkt enigszins teruggekeerd, getuige de koersstijging van 130 procent op de Neuer Markt tot 1,20 euro.

Deel dit bericht

1 Reacties

Piet

Dit is pas een prestatie! 56 miljoen euro ophalen voor een idee dat in de praktijk al bewezen heeft niet succesvol te zijn. Petje af voor de mensen die dit geregeld hebben. Ik ben erg benieuwd naar het plan dat de investeerders is gepresenteerd… Piet

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond