Deel dit artikel
-

Dubbelcijferige groei Google

In de lijn met alle voorgaande kwartalen boekte Google afgelopen voorjaar weer dubbelcijferige groei. De omzet bedraagt 12,2 miljard en de nettowinst 2,8 miljard dollar.

Gisterenavond presenteerde Google zijn financiële cijfers over het tweede kwartaal. Daar komen deze gezonden groeicijfers in naar voren. Voorts blijkt, dat het bedrijf zich nog even geen financiële zorgen hoeft te maken. Er ligt nog 43 miljard dollar aan contanten verspreid bij de banken.

Sinds kort is Google officieel ook een hardwarebedrijf. Met de overname van Motorola Mobility zit het in de fabricage van telefoons en randapparatuur voor bij televisies. Dat zijn spullen die direct aansluiten bij de kernactiviteiten van het zoekbedrijf. Ondanks de interesse van de financieel analisten daarin, gaf Google gisteren geen zicht op zijn operationele en strategische plannen met de Amerikaanse hardwarefabrikant.

Google heeft 54.000 man in dienst, waarvan er 22.000 op de loonlijst staan bij Motorolo. Laatstgenoemde levert een omzetbijdrage van tien procent.

De omzet met de zoekmachine steeg in het tweede kwartaal met 21 procent tot 11 miljard dollar. Tekstreclames AdWords leveren 69 procent van de omzet via de zoeksites (7,5 miljard) en 31 procent van sites van derden (3 miljard dollar).

Tijdens de toelichting op de kwartaalcijfers gaf de leiding nog enig zicht op de ontwikkelingen met mobiel en YouTube. ‘Mobiele zoekopdrachten groeien hard en de cpc is gezond. Er werken een miljoen adverteerders met ons mobiele platform, via search en 300.000 mobiele apps’, aldus Nikesh Arora (foto). Hij verving CEO Larry Page, die nog steeds niet kan praten.

Steeds meer merkadverteerders zouden YouTube inzetten als alternatief voor of aanvulling op tv-reclame. Arora: ‘We hebben eindelijk het juiste verdienmodel gevonden. Dat kan ik nu gerust zeggen.’

Het blijft ongewis hoeveel Google verdient met de verkoop van Apps, extra schuifruimte aan Gmailklanten en andere ‘kleine’ betaaldiensten.

Foto: Loïc Lemeur (cc)

Deel dit bericht

1 Reacties

Matt

Extra schijfruimte … Interessante update! Thx!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond