Deel dit artikel
-

Duizenden euro’s voor Serious Request via Twitter

3FM’s goededoelenactie Serious Request zet als eerste ‘doneren via Twitter’ in haalde daar toe nu toe enkele duizenden euro’s mee op.

Een exact bedrag is nog niet vast te stellen, maar het Twitteraccount @Giro661 wordt door een kleine duizend mensen gevolgd nu. Al die volgers kregen direct nadat ze zich aan het account verbonden een persoonlijk berichtje. In dat bericht worden ze via een link naar een donatiepagina geleid voor een eenmalige machtiging van 2,50, 5, 7,50 of 10 euro.

De techniek achter het twitterdonatiesysteem is Microincasso.nl en is ontwikkeld door de mobiele specialist CM uit Breda.

Directeur Gilbert Gooijers: “In de eerste helft van de week richt Serious Request de aandacht op het creëren van een beeld, sfeer en het bijbehorende verhaal. Nu in de tweede helft verschuift dat naar de geldinzameling. We zien het aantal volgers op Twitter nu ook sneller toenemen.”

De donaties komen binnen bij het Rode Kruis.

“Dit is de eerste keer dat Twitter wordt ingezet om geld in te zamelen. Er is ook belangstelling van andere goede doelen en organisaties buiten de charitatieve sector.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond