Deel dit artikel
-

‘E-commerce integrators presteren vaak ondermaats’

De bedrijven die e-commerce-websites ontwerpen, bouwen en onderhouden (de zogeheten e-commerce integrators) presteren nog ondermaats. Dat concludeert onderzoeksbureau Forrester , dat de veertig grootste eCommerce integrators onderzocht op vijf categorieen. Geen enkele integrator was in staat een totaaloplossing te leveren. Sapient kwam het beste uit de bus met 35 van de in totaal 50 te verdienen punten.

In de Amerikaanse markt voor het bouwen van e-commerce-sites gaat dit jaar 20 miljard dollar om. Forrester bekeek in eerste instantie 152 service providers die op deze markt opereren. Uiteindelijk werden veertig bedrijven nader onderzocht die voldeden aan de volgende criteria: minimaal 15 miljoen dollar omzettten en significante personeelscapaciteit in strategie, 'user experience' en technische disciplines. Het onderzoeksbureau beoordeelde deze veertig bedrijven op de volgende vijf onderdelen: strategie, marketing, design, technologie en 'business practise'.

Bijna geen enkele onderneming scoorde maximaal op meer dan één van deze punten. De conclusie die hieruit getrokken kan worden, is dat de implementeerders van e-commerce websites niet zelfstandig een complete oplossing kunnen leveren. In totaal kon een integrator 50- punten verdienen. Dit is de top 6:

1. Sapient – 35
2. Digitas – 32
3. Andersen Consulting – 31
4. IBM Global Services – 31
5. KPMG Consulting – 31
6. Scient – 31

Forrester-onderzoeker Paul Sonderegger legt de schuld ook ten dele bij de opdrachtgevers, die vaak onduidelijke doelstellingen formuleren en grote tijdsdruk op de projecten leggen.

Deel dit bericht

1 Reactie

tom willemkens

ééntje over het hoofd gezien? Valoris (the e-client company) claimt niet alleen total solutions te kunnen aanbieden , gaande van CRM, architecture, Change Mgmt., IT integratie, consultancy tot site-development en on/off line marketing,..ze slagen er blijkbaar nog in ook. Een snel opkomende europese speler (!) offices in FR, BENELUX, UK, SP, NL., en zo'n 1.000 man sterk… om in de gaten te houden.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond