Deel dit artikel
-

e.day: Mark Fletcher: ‘De IPO als exit komt terug’

De beursgang als exit voor internetstartups komt terug voorpelt Mark Fletcher op Emerce e.day. “Ik verwacht een revival na de IPO van Facebook.”

Mark Fletcher heeft even geen inspiratie. Een nieuw eigen bedrijf zit er daarom voorlopig niet in, maar stilzitten kan de serial ondernemer ook niet. Daarom heeft hij het platform Startupping opgezet: een site over hoe je een internetbedrijf opstart.

“Er is wel veel informatie over te vinden op internet, maar niet op één plek. Voor mij een logische stap om deze site neer te zetten. Ik heb het allemaal al een paar keer gedaan, ik heb in de loopgraven gelegen, dat wil ik nu doorgeven aan anderen. Ik wou dat ik er gebruik van had kunnen maken toen ik in 1997 begon!”

Fletcher is oprichter van Bloglines en Onelist, nu Yahoo Groups.

“Het grooste verschil met mijn tijd is dat het nu veel goedkoper is geworden om een bedrijf te beginnen. Ik ken iemand die een miljoen dollar heeft bespaard dankzij het bestaan van hostingplatform Amazon S3. Een ander verschil is inderdaad dat de exit nu niet de IPO is, maar gekocht worden door Google. Maar ik denk wel dat de IPO weer terugkomt. En wel na de IPO van Facebook. Ja, Facebook gaat volgens mij binnenkort naar de beurs.”

Fletchers belangrijkste les is: wees goedkoop. “Ik ben een goedkope l*l en dat zou jij ook moeten zijn”, hield hij zijn gehoor voor. “Dus huur geen kantoor, maar werk met virtuele teams, gebruik Google Docs en al die andere gratis applicaties die het web biedt. Je bent een internetstart, gebruik gvd dan ook het internet.”

Nog wat andere tips van Fletcher:
– Je idee is niet nieuw, maar dat geeft niet. Het draait uiteindelijk om de uitvoering.
– Er moet uiteindelijk maximaal drie maanden tusen je idee en de lancering zitten. Ga niet te lang op je idee zitten broeden, maar zet een vroege versie online. Hoe eerder je je gebruikers bij je site betrekt, hoe beter.
– Een keer in de drie maanden gebeurt er een catastrophe en denk je dat je dood wilt: accepteer dat.
– Een bedrijf beginnen is net een manische depressie: omarm al die emoties.
– Lees, lees, lees, lees en lees. Onderwijs jezelf.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond