Deel dit artikel
-

e.day: Sony’s Second Life-kloon krijgt gestalte

Sony zoekt samenwerking met offline retailers en fabrikanten om de fysieke wereld en een geavanceerde kloon van Second Life, Home genaamd, met elkaar te versmelten.

"We willen offline sales koppelen met de online wereld", zegt Folkert Langeveld van Sony. "Je zou in een fysieke winkel kleren kunnen kopen en die als het ware meenemen naar je online omgeving in Home om ze daar te tonen. Maar ook troffeeen uit online games zou je in je eigen appartement in Home kunnen tonen."

 

(Demonstratie van nog besloten omgeving PS3-extensie Home)

Langeveld gaf tijdens Emerce e.day een kijkje achter de schermen bij de ontwikkeling van Home. Begin dit jaar werd bekend dat de Japanse elektronicafabrikant een driedimensionale wereld ontwikkelt die via de PS3 gratis te gebruiken is. De hele wereld wordt in het hoogwaardige HD-formaat weergegeven.

Uit de demonstratie blijkt de Sony-wereld Second Life (trailer) in bedieningsgemak en vormgeving ver achter zich te laten.

"Iedere speler krijgt een eigen appartement. Als je wil kan je voor euro's of dollars een ander appartement kopen en andere spullen voor de inrichting dan wij aandragen." Ook is het de bedoeling dat er een virtuele kloon van een internethandelssite als Marktplaats.nl komt.

Behalve consumenten kunnen ook bedrijven appartementen of gebouwen openen in Home. Daarvoor moeten ze echter wel de portemonnee trekken.

"Maar we zoeken ook combinaties met andere omgevingen. Vanuit Home kun je direct spellen op je PS3 spelen, maar ook foto's van je harde schijf uploaden om die als schilderijen of portretten op te hangen in je virtuele appartement."

Deel dit bericht

2 Reacties

Patrick Boom

Is dit nu daadwerkelijk wat gamers willen?Is Sony hier niet bezig met met een slap aftreksel van allerlei trends van 2 jaar geleden? Ik heb gisteren vernomen dat ik met mijn 35 jaar een erg oude man ben voor een PS3 bezitter, maar ik betwijfel toch of deze (verscrhikkelijk mooie) SL kloon toegevoegde waarde gaat bieden aan de PS3 bezitters en of ik hierdoor eerder zal overgaan tot de aankoop van een PS3. Daar zou het volgens mij nu om moeten draaien. Ik geloof enorm in communities rondom een onderwerp als gaming, maar deze moeten mijns inziens altijd voldoen aan Gemak, Gewin en Genot. Hier hebben we volgens mij alleen maar met genot te maken.Wat denken jullie?

Raymond vd Kaaij

Sony heeft natuurlijkal een enorme userbase voor haar game consoles en ik ben er wel van overtuigd dat ze een meerwaarde zullen bieden voor haar huidige gebruikers. Met name de combinatie van games, film en muzkiek plus de mogelijkheden om producten te kopen via de store zal voor veel mensen absoluut interessant zijn. Patrick, ik ben het zeker met je eens over de voorwaarden. Ik denk dat Home wel Gemak gaat bieden, ik begreep dat je eenvoudig games kan uitproberen en downloaden, competities kan aangaan maar bv ook eenvoudig films kan kijken.  Aan de andere kant mis ik iets dat virtuele werelden als Second Life, There en vele anderen wel bieden: zelf expressie en USG voor en door de community. Ondanks dat Sony op E-Day aangaf wel mogelijkheden tot USG te bieden gaven ze ook aan dat het een gecontroleerde omgeving wordt. Gebruikers kunnen bv alleen hun prive plek binnen Home inrichten met bestaande objecten. Wat SL en andere VW's zo leuk maakt voor veel gebruikers is dat je zelf kan bouwen, bedenken, creeeren en delen. Dit is nu juist iets dat Home mist.  www.lostinthemagicforest.com/blog 

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond