Deel dit artikel
-

E-mail marketing groeit enorm

Ondanks de groeiende scepsis onder adverteerders over webverteren neemt het aantal e-mail marketingacties enorm toe. Internet marketingbedrijf 24/7 Media Inc doet verslag van het verzenden van 1 miljard e-mails in het tweede kwartaal van dit jaar. Een aantal dat het totaal aantal verzonden e-mails door 24/7 Media in heel 1999 evenaart. The Standard meldt dat het zelfs de bedoeling is om dit jaar in totaal zes miljard e-mails te versturen.

Brenda van Staaveren, Marketing Communications & Executive 24/7 Europe: "In Amerika beschikt 24/7 Media over een database van inmiddels meer dan 21 miljoen opt-in e-mail adressen, en in december zal 24/7 Mail in alle Europese landen operationeel zijn. We beschikken inmiddels ook in Nederland over een opt-in e-mail database. We verwachten dat tot het jaar 2003 er ongeveer 5,3 miljard dollar om zal gaan in de e-mail marketingbusiness voor de hele sector.

Naar aanleiding van het DMSA rapport &#39 , dat 15 augustus jongstleden werd gepresenteerd, kwam een flinke discussie op gang over de grens tussen e-mail marketing en spammen. De DMSA stelde in het rapport zowel 'opt-in' (de ontvanger geeft aan de reclame te willen ontvangen) als 'opt-out' e-mail (de ontvanger moet melden geen prijs te stellen op meer berichten) te billijken en werd daarmee van het propageren van spamming beticht . In de VS wordt onder e-mail met alleen een opt-out optie spamming verstaan en Europese e-marketing bedrijven moeten nu positie gaan bepalen ten aanzien van deze kwestie. 24/7 Media is geen voorstander van e-mail met opt-out en zegt daar nimmer gebruik van te zullen maken.

Van Staaveren: "Wij willen spam voor zijn, daarom werkt 24/7 Media alleen met opt-in databases. We hanteren daarbij een dubbel opt-in systeem waarbij we ook met e-mail bevestiging werken. In de praktijk betekent dit dat er nogmaals gecheckt wordt of de ontvanger daadwerkelijk de informatie wil ontvangen en de e-mail account legitiem is. De respons van opt-in email in vergelijking met opt-out blijkt in de praktijk 69 procent hoger te liggen. In relatie tot direct mail scoort opt-in e-mail gemiddeld 11 procent tegenover direct mail 1,5 à 2 procent. Daarnaast is e-mail marketing binnen 48 uur meetbaar, in tegenstelling tot DM, waarbij het weken kan duren. Het gaat er uiteindelijk om dat de consument alleen gewenste informatie krijgt toegestuurd en niet overladen wordt met ongewenste informatie. De gemiddelde click-through rate bij opt-in mail is 7,5 procent, een relatief hoge score. Als we daarnaast kijken naar de conversie, dan is die ook nog een zeven keer hoger dan bij DM via de post."

Deel dit bericht

4 Reacties

Rob

E-mail marketing is hot! Hoe kan je op een directe, snelle en goedkope manier je klanten benaderen? Juist e-mail marketing , de voorganger van direct mailing, kan zeer snel en goedkoop duizenden klanten, leveranciers, bedrijven etc op de hoogte houden. Juist doordat e-mail goedkoop is om te versturen en de traditionele post niet altijd aankomt of gewoon te duur is gebruiken steeds meer bedrijven het als een marketing tool. Met andere woorden ze steken heel veel geld in het ontwikkelen van databases en de lay-out van de mail zonder daarbij te denken dat de klant deze mail wel wilt ontvangen. Daar moet onderzoek naar gedaan worden!! Wat wil de klant? Hoe wil deze het hebben? Waarom? Dat zijn allemaal vragen die je je moet afvragen voordat je overstapt op E-mail Marketing. Met vriendelijke Groet, Rob 

Arjen Bruinning

E-mail marketing staat in Nederland nog in de kinderschoenen. Wel is het zo dat steeds meer bedrijven de mogelijkheden van e-mail marketing ontdekken. Zoals bijvoorbeeld de Staatsloterij die de uitslagen per e-mail gaat versturen (wat natuurlijk niet revolutionair is, maar wel slim. Met natuurlijk een 'link' voor een automatische incasso voor een nieuw staatslot voor jezelf of als kado) Natuurlijk werkt e-mail marketing alleen als de gebruiker daar zelf om vraagt (opt-in). Met de opkomt van kabel, ADSL, SDSL kan een email ook steeds fraaier opgemaakt worden (HTML) met geluid, video etc. Aan de andere kant moet je een email in ASCII vorm ook niet vergeten. Want mobiel is bandbreedte nog beperkt! E-mail marketing zal nog aan veel veranderingen onderhevig zijn. (…). Succes. Arjen Bruinning ———————————- Naschrift:Een ongewenste reclame-boodschap in deze reactie is door de redactie verwijderd 

Nils Luyt

E-mail marketing werkt, als je de juiste technieken gebruikt. O.a. opt in lijsten en bedrijven/consumenten die lid zijn van een nieuwsbrief/ ezine en daadwerkelijk tot de target-markt behoren. Benaderen van bestaande klanten is voor email marketing een goede keus, minstens één keer per maand. In de mail alleen de aandacht trekken, niet direct het aanbod. Gebruik link naar de direkte verkoop website met een goede verkoopbrief/salesletter.

Niels

E-mail marketing… erg effectief, mits aan de randvoorwaarden is voldaan, maar dat roept iedereen al. E-mail marketing… goedkoop? Weet ik zo net nog niet. Je moet een e-mail opstellen, vormgeven, persoonlijk maken, resultaten kunnen meten, inhoudelijk vormgeven, niet op Spam laten lijken, database opbouwen … enz. Goedkoop? Ik denk het niet! Succes!Niels

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond