Deel dit artikel
-

E-Recruiter koppelt HR-afdeling aan meerdere jobsites

JobsRepublic heeft in samenwerking met NetEffect een e-recruitment applicatie ontwikkeld. Het moet de koppeling vormen tussen de systemen van een personeelsafdeling, jobsites en uitgevers.

Het idee voor een e-recruitment applicatie is niet nieuw. Elke belangrijke jobsite biedt zijn klanten een softwareomgeving aan die het invoeren van profielen en vacatures gemakkelijk maakt. JobsRepublic stelt nu een applicatie te hebben ontwikkeld die zich hierin onderscheidt. "De bestaande systemen gaan maximaal zover dat bedrijven een vacature kunnen plaatsen of zoeken in bestanden", stel Eric van Bourgonje van JobsRepublic. "Vrijwel altijd gaat dat via een e-mail of een ingezonden document. JobPilot had als een van de weinige een systeem dat verder ging. Wat wij gaan doen is het hele recruitmentprces van een onderneming koppelen aan onze vacaturesites."

Volgens Borugonje willen personeelsfunctionarissen niets liever dan een openstaande vacature via één softwaresysteem uitzetten in on- en offline media. De praktijk leert dat dit zelden mogelijk is. Uitgevers, drukkers en carrièresites als Monsterboard en StepStone bieden ieder hun eigen softwareplatform. Niet bepaald gebruikersvriendelijk, vonden ze bij JobsRepublic. "Op personeelsafdelingen worden de mensen gestoord van alle complexe manieren waarop vacaturesites gemanaged moeten worden", stelt Van Bourgonje. "Een personeelschef wil een vacature soms in meerdere kanalen uitzetten, bij een krant en op een banensite. Dat is lastig en arbeidsintensief omdat er per medium verschillende systemen naast elkaar bestaan. Wij brengen daar een oplossing voor." Die bestaat uit een interface, waarbij elke gebruiker zijn eigen webomgeving kan creëren.

JobsRepublic.com zal in de eerste fase de applicatie, die door NetEffect is ontwikkeld en E-Recruiter gaat heten, gebruiken voor de eigen activiteiten. Online zijn dat doelgroepgerichte jobsites als GemeenteBanen.nl , TransportEnLogistiekbanen.nl en WinkelBanen.nl, dat in december van start gaat. Offline gaat het bijvoorbeeld om de papieren GemeenteBanenKrant, die verspreid wordt onder schoolverlaters. Daarnaast zal E-Recruiter ingezet worden voor de corporate vacaturesite van Dirk van den Broek Bedrijven, Superjob.nl.

Daarna zal aansluiting worden gezocht met andere partijen als Monsterboard, stelt Bourgonje. Gesprekken hierover zijn momenteel gaande. Het pakket wordt als ASP-model in de markt gezet. JobsRepublic, dat het grootste deel van zijn omzet haalt uit de verkoop van abonnementen op de eigen jobsites, verwacht eind volgend jaar winstgevend te zijn.

Deel dit bericht

4 Reacties

John van der Aart

Volgens mij heeft Westhaven met Recruit al een pakket op de markt wat communiceert met jobsites. De recruiter zet zijn vacature vanuit z'n PC rechtstreeks op meerdere grote jobsites.

Robert van den Belt

Het idee van doorplaatsen van de vacatures op meerdere, grote, jobsites is inderdaad niet nieuw. Om op deze manier echter succesvol (lees; winstgevend) te zijn, zul je bij de grotere jobsites een kwantumkorting moeten krijgen voor het grote aantal vacatures wat je zult plaatsen. Er zijn hierbij echt drie problemen; a. er zal een flink kapitaal nodig zijn. Als je uitgaat van 500 banen * 3 jobsites zit je al snel op een klein miljoen abonnementskosten voor een jaar. b. doordat je een kwantumkorting nodig zult hebben, moet je een groot aantal bedrijven moeten vinden welke bereid zijn om via deze applicatie te werken. b. de grotere jobsites snijden zichzelf op den duur in de vingers. Wanneer bedrijven via een intermediar tegen een lager tarief op meerdere jobsites kunnen staan, waarom zouden ze dan nog op een specifieke site gaan staan? de marges van de grote jobsites zouden dan dus naar beneden gaan. Ik ben er van overtuigd dat in de huidige markt, zie omvallen Newmonday, Jobpilot, etc, meerdere grote jobsites zeker wel interesse zullen hebben. Een klein succes zie ik dan ook wel gebeuren voor Jobsrepubic. Maar of dit ook in de toekomst zo zal blijven? ps; ik ben het er wel mee eens dat een uniform invoer systeem voor meerdere jobsites een uitkomst zou zijn.

Leon Willemsens

En niet alleen Westhaven… volgens mij zijn er inmiddels legio partijen die dit faciliteren: Connexys, JobPartners, Robopost, etc etc. Niet erg indrukwekkend nieuws dus. Bovendien zou het veel interessanter zijn de reacties uit de verschillende media op een uniforme manier te verwerken. Natuurlijk wordt er onnodig tijd 'verloren' aan het plaatsen van de advertenties, maar het merendeel van de energie wordt besteed aan het verwerken, beoordelen en meten van de reacties. Daar lees ik helaas weinig over terug. Recruiting gaat verder dan alleen het plaatsen van vacatures. E-Jobposting was naar mijn mening een betere naam geweest. Leon WillemsensBusiness Consultant Ecruitment

Lucas

Volgens mij zijn er ook al meerdere partijen die die workflow regelen. In Europa is er MrTed, en de VS zijn er vele partijen zoals RecruitSoft, Webhire, Hire.com om er maar een paar te noemen. Ook een PeopleSoft levert hier modules voor. De integratie van recruitment processen in het totale HR systeem zal een big issue worden de komende jaren, omdat het inderdaad een hoop tijd, geld en efficiency op kan leveren.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond