Deel dit artikel
-

eBay koopt betaaldienst Verisign

Wie dacht dat de acquisitiehonger van eBay gestild zou zijn na de overname van Skype vergist zich. De veilingwebsite koopt het betalingssysteem van Verisign voor een bedrag van 370 miljoen dollar. Bedoeling is dat de Verisign-technologie wordt geintegreerd in PayPal.

eBay denkt dat Verisign goed aansluit bij zijn huidige betalingssysteem, PayPal. Met Verisign hoopt eBay een betaalsysteem in handen te krijgen dat een waardig alternatief is voor het betalen met credit cards.

Met de overname wil Paypal zich ook op een breder publiek gaan richten dan alleen de webwinkeliers en kleinere handelaren die gebruik maken van eBay en andersoortige winkels. Verisign heeft vorig jaar meer dan 40 miljard dollar aan transacties afgehandeld, PayPal moest het doen met ’slechts’ 6,5 miljard dollar.

Paypal en Verisign hebben al afgesproken dat ze de komende jaren gezamenlijk onderzoek zullen doen naar het beveiligen van internetbetalingsverkeer. Paypal verplicht zich er bovendien toe om de komende jaren een vast aantal producten en diensten van Verisign af te nemen.

Deel dit bericht

2 Reacties

Rick

Paypal, is dat niet dat betalingssysteem dat anno 2005 nog steeds niet in het Nederlands beschikbaar is?

ultrameert

Nee, paypal is vooral dat systeem dat accounts blokkeert en mensen hun geld voor zich houdt. Mooi systeem maar barslechte service, read about it.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond