Deel dit artikel
-

Ebay koopt Duitse winkelclub Brands4friends

Brand4friends, een besloten online winkelclub, is overgenomen door Ebay. Het ecommercebedrijf legde hier 150 miljoen euro voor op tafel.

De besloten Duitse winkelclub, marktleider in Duitsland en opgericht in 2007, heeft 3,5 miljoen Duitse klanten die dagelijks 33.000 artikelen kopen uit een aanbod van 600 merken.

Doug McCallum, senior vice president van Ebay Europa geeft aan met de overname van Brands4friends de markt van besloten winkelclubs te betreden met een partner die de expertise en nodige relaties al heeft. “We verwachten dat veel klanten van Ebay de aanbiedingen zullen waarderen en zich aan zullen melden bij Brands4friends.”

Bij de besloten winkelclubs wordt iedere dag een beperkt aantal producten van een of enkele merken verkocht uit de restvoorraden van leveranciers. Volgens onderzoek van Ebay is de markt van besloten winkelclubs goed voor 20 procent van de online modeverkoop in Europa.

Sergio Dias, CEO van Brands4friends, ziet in Ebay de ideale partner. Hij verwacht onder meer van het verkeer naar Ebay te kunnen meeprofiteren. Ook de ervaring van Ebay op het gebied van ecommerce moet de groei van het aantal leden bij Brands4friends versnellen.? ?

Ebay wordt steeds actiever in de modesector. Eerder dit jaar opende het nog de site fashion.ebay.com waar merken als Lord & Taylor en Hugo Boss zelf nieuwe artikelen aanbieden, naast zelfgemaakte en tweedehands items van de miljoenen actieve eBay-leden.

Brands4friends liet in oktober nog weten in 2011 een buitenlandse overname te willen plegen om internationaal kritische massa op te bouwen. In Spanje en Frankrijk zijn de topposities op deze markt al ingenomen, in andere landen is er nog meer ruimte om de markt te veroveren. Brands4friends is naast in Duitsland, al actief in Oostenrijk, Japan en Engeland.

In 2009 was de omzet van Brands4friends 80 miljoen euro. Dit jaar zou de omzet boven de 100 miljoen euro liggen.

De verschillende spelers op deze markt mogen rekenen op genoeg belangstelling. Eerder nam Amazon BuyVIP nog over om een stevige positie op de Europese markt te krijgen in dit segment. BuyVIP is onder meer actief in Nederland.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond