Deel dit artikel
-

EBay brengt ticketsite Stubhub naar Europa

De handelssite voor entreekaartjes van evenementen Stubhub gaat van start in Europa. Moederbedrijf eBay opent een Engels digitaal filiaal. Dit is mogelijk de voorbode van een Europese overname.

Ticketsites Seatwave en Viagogo krijgen er in Engeland een concurrent bij in de vorm van Stubhub. Afgelopen vrijdag ging het eerste Europese filiaal van het eBaybedrijf van start met 140.000 tickets. Dat zijn kaartjes voor muziekconcerten, sportwedstrijden en theatervoorstellingen.

De ticketsite opent binnenkort in Great Portland Street te Londen [landkaart] een fysieke winkel waar men tickets kan kopen, verkopen en afhalen. Elders in Engeland volgen later meer van dit soort ‘kiosken’.

Het is niet duidelijk of eBay zijn ticketsite enkel in Engeland wil exploiteren of ook elders binnen Europa wil uitrollen. EBay vroeg vorig jaar in ieder geval wel over het Nederlandse Stubhubdomein van de toenmalig eigenaar kon overnemen. Wat ook gebeurde.

EBay heeft er vijf jaar over gedaan om Stubhub zijn de overname uit 2007, ter waarde van 310 miljoen dollar, over de landsgrenzen heen te tillen. De handelssite voor kaartjes was tot vorige week enkel in Amerika en Canada actief.

Stubhub is, net als de pan-Europese actieve diensten Seatwave en Viagogo, een site waar consumenten toegangskaartjes tot evenementen kunnen verkopen als ze die zelf niet gebruiken. Om fraude tot een minimum te beperkein garandeert Stubhub dat de verkoper altijd zijn geld krijgt, ongeacht of de koper over de brug.

Seatwave als Viagogo verwierven in de afgelopen jaren respectievelijk 53 en 65 miljoen dollar aan durfkapitaal. Beiden rondden hun laatste financieringsrondes in de eerste helft van 2009 af. Afhankelijk van de strategie van hun investeerders zouden deze al tegen de zomer aan een exit kunnen denken. Wellicht is de Europese introductie van Stubhub de voorbode voor een lokale overname. Viagogo is van oorsprong Amerikaans, Seatwave heeft Europese wortels.


Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond