Deel dit artikel
-

E-commerce in VS stijgt flink, maar prijzen gaan omhoog

Nu sommige Amerikaanse staten weer in lockdown gaan, stijgt e-commerce fors, volgens recent onderzoek van Adobe Analytics. De totale online omzet in de VS in juni bedroeg 73,2 miljard tegen 41,5 miljard een jaar eerder.

Wel zijn de online bestedingen met 11,3 procent gedaald ten opzichte van de 82,5 miljoen van mei.

Dat komt eigenlijk vooral door online boodschappen. Veel consumenten besloten hun dagelijkse boodschappen weer gewoon bij stenen vestigingen te halen, waar deze tijdens de lockdown online werden besteld.

Mogelijk spelen de gestegen prijzen van online boodschappen ook een rol. Die stegen 4,2 procent.

De onlineverkoop van kleding daalde in juni met 154 procent. Mogelijk is de verklaring ook hier de sterk gestegen prijzen. In juni gingen die met 4,3 procent omhoog.

Ook de prijzen van computers stegen fors, met 6,2 procent sinds maart. Vóór maart 2020 waren de prijzen al jaren aal het dalen.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

1 Reactie

bert

Computers al jaren aan het dalen? Echt niet, sinds 2010 schieten prijzen langzaam maar zeker omhoog, vooral omdat het verkleinen van chips Intel een jaar of vijf niet lukte. Ook bij telefoons. Die hadden rond 2014 hun dieptepunt qua prijzen, toen er nog 3 partijen aan het vechten waren om marktaandeel.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond