Deel dit artikel
-

E-commerceplatform Spryker naar Benelux

Spryker is in Nederland op zoek naar lokale partners die kunnen helpen om het enterpriselevel e-commerceplatform hier te positioneren.

“Deze markt is niet heel groot, dus we zoeken twee à drie vooral goede partners”, zegt directeur en mede-oprichter Boris Lokschin van Spryker. Op basis van de technologiestack van OTTO ontwikkelde zijn team afgelopen drie jaar een framework dat op maat kan worden aangepast door de veelal grotere gebruikers.

Vorige week werd bekend dat het Duitse bedrijf 22 miljoen euro venture capital had opgehaald bij One Peak Partners uit Engeland, Project A en Cherry Ventures. Met dat geld wil het bedrijf uitbreiden naar Nederland, België en Engeland.

Tegen deze uitgave zegt de Duitser: “Het is in technische zin een open product, dus je kunt er veel kanten mee uit. Een partner kan een systemintegrator zijn, een van de grote bureaus of een kleine zeer gespecialiseerde partij.” De nieuwe Dept-dochter superReal is in ieder geval een van die partijen.

De start-up hoopt tegen het einde van het jaar live te zijn met een of twee lokale klanten. Het is niet uitgesloten dat dat een B2B-partij wordt, aangezien Lokschin tegen zijn verwachting in merkt dat de verkoopprojecten in dat segment vaak positiever en sneller gaan. Andere soorten klanten waar zijn verhaal resoneert: hele grote merken met honderden miljoenen euro’s omzet, zoals Bosch en spin-offs van corporates.

Foto: Viiince TheKing (cc)

Dit bericht is 5 keer gedeeld

3 Reacties

Jeroen Bos - Ecommerce Result

Benieuwd of Spryker daadwerkelijk iets nieuws brengt of dat het de volgende “Intershop” is. In dit segment vd markt wordt nog steeds met “frameworks” gewerkt waardoor onnodig veel ontwikkel uren worden verstookt. Duur en tijdrovend. Wanneer het een professionele “out of the box” oplossing is, dan zie ik zeker kansen.

Chris Jobse

Op basis van dit artikel en de getoonde presentatie blijf ik met nogal wat vragen achter. Ik ben benieuwd hoe de architectuur is opgebouwd. Hoe flexibel kunnen de diverse modules ingezet worden? Wat betekent dit vervolgens voor het licentie model?

Steven Fockema - commercetools

Spryker is een vrij nieuw eCommerce platform, met OTTO funding erachter. Vooral de focus op Omni-Channel, dus hoe nieuwe kanalen binnen eCommerce op te zetten, vooral App focus. Qua features richness en aantal klanten lopen ze nog wel een stuk achter op de bestaande spelers. Ook alleen maar focus gehad op Duitse markt, bijna geen klanten daar buiten

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond