Deel dit artikel
-

eDay: 5 miljoen euro voor Hardt Hyperloop

Het bedrijf Hardt Hyperloop krijgt een miljoeneninvestering van InnoEnergy, een fonds voor duurzame energie. Op eDay (11 oktober) spreekt CEO Tim Houter over dit technische avontuur.

De hyperloop is een nieuw systeem voor sneltransport via buizen in bijna vacuüm. Het concept is bedacht door Elon Musk van Tesla, maar inmiddels zijn diverse partijen in de wereld bezig met de ontwikkeling ervan.

Hardt is voortgekomen uit een studententeam dat meedeed aan een wedstrijd van Musk. Hardt heeft daar inmiddels geen bemoeienis meer mee, al heeft de TU Delft een dezer dagen een nieuw team geformeerd voor een volgende versie van het Hyperloop concept.

Inmiddels hebben DB Engineering & Consulting, Continental en Engie Laborelec zich gevoegd bij het Hardt consortium van BAM, Tata en IHC.

Exact-oprichter Paul van Keep en profvoetballer Gregory van der Wiel hebben ook geld geïnvesteerd in het Delftse bedrijf.

‘A world where distance does not matter – Meet the European hyperloop’, luidt de Engelstalige presentatie van medeoprichter Tim Houter op eDay. Kaarten voor eDay zijn hier verkrijgbaar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond