Deel dit artikel
-

Edzard Overbeek wordt CEO kaartenbedrijf HERE

De Nederlander Edzard Overbeek wordt de CEO van TomTom-concurrent HERE. Overbeek moet de fundamenten leggen voor een strategie die cruciaal is voor, ondere andere, de automobielindustrie.

Kort voor het weekend maakte HERE de aanstelling van de Nederlander bekend. Overbeek begint op 1 maart in zijn nieuwe functie en komt over van Cisco. Hij is daar strategisch adviseur. In zijn meest recente positie daar was de geboren Utrechter eindverantwoordelijk voor Global Services, een tak met twaalf miljard dollar omzet en 15 duizend medewerkers.

Overbeek gold als een van de potentiële opvolgers van voormalig Cisco-baas John Chambers. Die positie ging afgelopen zomer echter naar Chuck Robbins.

HERE is een volle concurrent van TomTom en Google Maps en is de doorontwikkeling van Navteq toen het onderdeel werd van Nokia. De Finnen maakten er Nokia Maps van en gaven het in 2012 de nieuwe naam HERE. Dat bleef bij de Nokia-verkoop aan Microsoft een zelfstandig bedrijf onder Nokia Corporation.

Afgelopen zomer waren het Daimler, BMW en Audi dat HERE kochten voor 2,8 miljard euro.

De autofabrikanten willen HERE niet voor zichzelf houden, maar er een platform van maken voor bedrijven, overheden en consumenten. Overbeek moet die positionering begeleiden.

In het commentaar op zijn aanstelling zegt hij (PDF): “Ik ben enthousiast te zijn gekozen op dit erg speciale punt in de tijd. De locatiediensten van HERE zullen in het hart liggen van tal van nieuwe diensten die het leven van veel mensen zullen veranderen.”

Deel dit bericht

2 Reacties

oscar

link klopt niet, moet https://maps.here.com/ zijn

Erwin Boogert

Dank Oscar

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond