Deel dit artikel
-

Een op drie Lowlandsbezoekers moet aan de mobiele app

De acceptatiegraad voor applicaties komt elk jaar hoger te liggen. Ook de evenementen groeien in dat opzicht mee met het mobiele internetgebruik. De nieuwe Lowlands-applicatie richt zich vooral op de massa. Dit jaar is het streven een op de drie mensen mobiel over het festivalterrein te laten leiden.

Het eerste jaar, in 2006, werd de applicatie door 15 procent van de bezoekers gedownload. Het tweede jaar ging 20 procent overstag. De afgelopen keer hoopte Thomas Engel, oprichter van The Saints, die de applicatie oplevert, uit te komen op 25 procent. Achteraf bleek 26 procent van de bezoekers het programmaatje te hebben gedownload. Dit jaar moet het aantal mobiele festivalgidsgebruikers op Lowlands weer omhoog, het streven is om een dekking van 30 procent te halen.

In de nieuwe applicatie is er de buddyfinder bijgekomen, een communicatielaag waarbij festivalbezoekers in een sociale context met hun vrienden kunnen communiceren. Gebruikers kunnen een kanaal aanmaken en hiervoor andere vrienden uitnodigen om mee te chatten. Het is een soort van status update van 140 tekens, in lijn met Twitter. De gebruiker moet zichzelf handmatig op de juiste locatie op de kaart plaatsen. "Het contact houden met je vrienden via een applicatie op Lowlands betekent dat de applicatie van informatief verschuift naar communicatief en dus een veel intensievere en langere levensduur heeft", aldus Engel.

Breed publiek

"Het Lowlands-publiek beslaat een brede groep, waarbij niet iedereen een iPhone heeft of een smartphone", laat Engel weten. Van beginnende muziekliefhebbers van 15 jaar tot krasse knarren die de leeftijd van 45 hebben bereikt en misschien nog net het overlijden van Jimmy Hendrix bewust hebben meegemaakt. Engel vervolgt: "Dus je moet een keuze maken. Zet je in op den happy few, of wil je iedereen bedienen? Het was uiteindelijk de keuze van de opdrachtgever om voor de massa te gaan."

Eerder liet Engel nog weten een lokatie-laag in de applicatie voor Lowlands toe te willen voegen. Gebruikers die in de nacht tussen de andere duizenden festivalbezoekers hun tent proberen terug te vinden, of wellicht hun vrienden die ergens anders op het terrein ronddwalen, zouden hier bij gebaat kunnen zijn. Wellicht is dit iets voor volgend jaar.

Functionaliteiten

De applicatie, die vrijdag opgeleverd wordt, kent verder dezelfde functionaliteiten als vorig jaar. Met name het programmaoverzicht in de applicatie wordt veel gebruikt. De gebruiker kan zijn eigen muziekprogramma samenstellen dat vervolgens met een aparte kleur wordt weergegeven in het blokkenschema. Maar ook de ringtones waren vorig jaar in trek.

Naast de ringtones en het blokkenschema toont de applicatie een plattegrond en de biografieën van artiesten. ook is er een instant update feature. Hiermee kan de organisatie wijzigingen doorgeven. Bijvoorbeeld wanneer er slecht weer aankomt, maar ook veranderingen in het programma.

Android en iPhone

Dit jaar is er, in tegenstelling tot vorig jaar, ook een applicatie voor de iPhone en Android-toestellen. Al moet de applicatie nog door Apple goedgekeurd worden. Mensen die de applicatie willen downloaden, kunnen vanaf vrijdag LOWMAP sms’en naar 3010.

Lowlands is ook het moment voor 3voor12. Eerder werd als test op Pinkpop co-creation ingezet voor concertregistratie. Tijdens het festival in Biddinghuizen is er het streven om met behulp van het publiek, in samenwerking met Mobypicture, meerdere concerten te registreren.

Mensen filmen al bij concerten. Film en geluid is duur, dus waarom niet de al bestaande beelden samenvoegen, moet 3VOOR12 hebben gedacht. Uit al het verzamelde materiaal moet uiteindelijk een concertregistratie komen. Film It Yourself (FIY) is de Do It Yourself-variant van concertregistratie waarmee 3VOOR12 de komende maanden experimenteert.

Deel dit bericht

10 Reacties

Martijn

Enne, waar kan ik m'n iPhone weer opladen?

Jannemiek Starkenburg - Emerce

@Martijn, Je kan of voor elke dag een iPhone meenemen, of in de lange rij gaan staan voor het oplaadpunt op het terrein, of je kan een handmatige oplader kopen. Met dat laatste heb je toch al snel weer twee minuten gesprekstijd met drie minuten draaien. 🙂

Martijn

@Jannemiek Weet je wat, ik zie je wel bij de 24-uurs tent..

Koen Roumen

@Martijn: Of zoiets kopen: http://www.u2o.nl/products.php?name=i_up5400 . Kan je je iPhone een aantal keer opnieuw mee opladen op 1 lading. Lijkt me ideaal voor festivals. Hoop overigens voor LowLands dat hun applicatie op tijd door de Apple keuring komt, anders hebben ze 'm voor niks gemaakt.

Jamez

Ik wil die app, iemand al een idee wanneer deze beschikbaar is?  Mocht je nu bang zijn voor je batterij (iPhone) schaf dan gewoon zo'n oplaadbaaraccutje aan. 3g Mojo ofzoiets kun je, je iPhone meerdere malen opladen, ideaal!!! Maar, we kunnn idd ook gewoon massaal bij de 24uurs tent afspreken 😉

Jannemiek - Emerce

@Jamez, De app is al beschikbaar. Gewoon even LOWMAP sms'en naar 3010.

Jamez

@ Jannemiek Ja, maar ik bedoel voor de iPhone uiteraard. Krijg een melding dat de app nog niet beschikbaar is.

Jannemiek Starkenburg - Emerce

@Jamez,  Goede vraag. Ik denk dat die app nog door de ballotage-commissie van Apple moet komen.

vincent

bij mij werkt het niet. Heb een samsung omnia (windows).hij d/l het wel, maar als ik op installeren druk komt er te staan:"verbinding met de server niet mogelijk" iemand enig idee wat ik hier aan kan doen?

Fonze

@Vincent: Ik denk dat je vraag beter en sneller beantwoord zal worden op Tweakers ofzo ;-).

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond