Deel dit artikel
-

Eerste investering voor Dutch Student Investment Fund (DSIF)

Het Dutch Student Investment Fund (DSIF) heeft haar eerste investering gerealiseerd. Afgelopen dinsdag tekende het bestuur van het Twentse fonds, dat voor honderd procent wordt gerund door studenten, de investeringsovereenkomst met Grasp uit Enschede.

Grasp heeft een technologie ontwikkeld die grote hoeveelheden content op websites of blogs snel analyseert en advies geeft hoe geschreven moet worden om een boodschap bij de lezer te laten doordringen.

De startup bouwt voort op technologie die UT-student Frans van der Sluis ontwikkelde tijdens zijn promotieonderzoek: een gepatenteerd algoritme dat grote hoeveelheden content als blogs en nieuwsartikelen analyseert en structureert.

Grasp speurt binnen content naar zogenoemde sweet spots. Dit zijn punten waarop de informatie die iemand leest, het beste aankomt. Daarbij wordt gekeken naar onderwerpruimte, schrijfstijl en complexiteit. Belangrijkste doelgroep zijn content marketeers.

Naast een financiële bijdrage van 50 duizend euro blijft DSIF in de nabije toekomst nauw betrokken bij de ontwikkeling van Grasp. Men zet het netwerk in om het bedrijf verder te helpen. Zo is Grasp gekoppeld aan het Amsterdams-Enschedese contentbureau Blutarsky. Het DSIF werkt ook nauw samen met Novel-T. Startups vinden daar steun bij de opstart en groei van hun bedrijf.

Het Dutch Student Investment Fund is het eerste fonds in Europa dat geheel voor en door studenten wordt gerund. Het fonds investeert in zeer vroege fasen tot 50.000 euro in startups van studenten, recent afgestudeerden en promovendi. De investeringen worden gedaan in de vorm van converteerbare leningen, die bij vervolgfinancieringen bijvoorbeeld kunnen worden omgezet naar aandelen.

 

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond