Deel dit artikel
-

Eerste kwartaal Newconomy: 6,7 miljoen euro verlies

Het verlies voor Newconomy voor het eerste kwartaal komt uit op 6,7 miljoen euro. Dit resultaat bestaat uit een verlies op venture activiteiten van 5,8 miljoen euro en een negatief operationeel bedrijfsresultaat van 0,9 miljoen euro. Momenteel wordt het portfolio doorgelicht door de nieuwe Raad van Commissarissen; waarschijnlijk zullen binnenkort enkele afwaarderingen volgen.

Hoewel de meerderheidsdeelnemingen Newconomy – Wish/Noknok en Macropolis – zwaar drukken op het resultaat, is daar ook een financiële meevaller. Eind mei lopen contracten af over financiële hulp aan deze deelnemingen. Deze contracten worden niet voortgezet, wat in de toekomst een besparing betekent. In het eerste kwartaal van 2001 heeft Newconomy 4,1 miljoen euro werkkapitaal gefinancierd voor deze twee bedrijven.

Newconomy verkocht ook een pakket aandelen Tie Holding, wat in eerste instantie één miljoen euro opleverde. Het positieve resultaat werd teniet gedaan door de verdere koersdaling van Tie Holding. Als gevolg hiervan was een afwaardering nodig van 1,3 miljoen euro. Newconomy heeft nu nog een belang van 4,7% in Tie Holding.

"Bij twee participaties hebben zich recentelijk zodanige liquiditeitsproblemen geopenbaard, dat is besloten deze participaties voorzichtigheidshalve volledig af te waarderen. Het hiermee gemoeide bedrag is EUR 1,1 miljoen", schrijft Newconomy in een persbericht. Eén van deze deelnemingen is Pharmaplaza, de andere afwaardering is voor logistiek bedrijf A.L.S.

Het eigen vermogen van Newconomy per 31 maart 2001 is 23,6 miljoen euro.

Deel dit bericht

5 Reacties

Xanax

"Het eigen vermogen van Newconomy per 31 maart 2001 is 23,6 miljoen euro. " Mogen we even lachen; 23,6 miljoen is zeker ook weer op basis van gis gokwerk vastgesteld. Een groot gedeelte van het bedrag zal komen uit de waardering van Wish/Nok Nok. Tenzij Wish op korte termijn abbonnementsgeld gaat vragen, is deze ISP nauwelijks iets waard. Wanneer worden de beleggers eens wakker… PS.Maurice, heb je je aandeeltjes al verkocht? Ben je toch nog een van de weinigen die leuk verdiend heeft aan Newconomy…

Guus

Xanax zei: Maurice, heb je je aandeeltjes al verkocht? Ben je toch nog een van de weinigen die leuk verdiend heeft aan Newconomy.Wat flauw zeg. Ik denk dat er andere mensen aan newconomy hebben verdient toen de koers naar 25 euro ging. Ik weet zelfs zeker dat er hele hordes zijn die hier 100% winst op hebben gemaakt. Maurice was daar nog niet bij. Inderdaad ja een lock-up. Zo gaat dat. Maar het zal wel frustratie zijn van Xena. Geld verloren op dit aandeel?? Ik wel, maar wordt daar niet rancuneus van. Mijn fout en niet die van Maurice.

Jan Sellis

Wish is trouwens al abonnementsgeld gaan vragen. Dan koop je 2 uur per dag in. Maar ja, of dat ze red. Waaarschijnlijk verkopen ze wish binnenkort, helaas is dit niks meer waard omdat er al een golf van overnamens is geweest.

Hans van Baren

De cijfers zijn wederom niet gecontroleerd door de accountants. De vrijblijvendheid waarmee de directie de deelnemingen (af)waardeert, kunnen als misleiding van de aandeelhouders worden opgevat. Inderdaad, het eigen vermogen zegt niets, dit is geld op papier. Het opleuken van de cijfers is een koud kunstje. De heren van de RvB en commissarissen gaan niet vrij uit.

Xanax

'No second Troy' He Guus Geluk, Ik heb nooit in Newconomy belegd. Als ik een hap zand wil, dan ga ik wel naar het strand. Is bovendien goedkoper. Maurice de H. cs moeten het hebben van mensen als jij die vrolijk meesurfen op hippe hype golven. Mooi plan om rijk te worden ten koste van… Voor Maurice wordt het moeilijk; Stukken nu verkopen en misschien de STE op z'n dak krijgen, of wachten en de koers in zien storten. Kwestie van zorgvuldig plannen en uitsmeren… Nog een tip voor de wakkere beleggers. Het enige bestaansrecht van Newconomy op dit moment ligt erin dat de ABN-AMRO op dit moment de tent liever niet failliet ziet gaan. Na World-Online zou een tweede emissie-debacle een behoorlijke deuk in het imago van de ABN-AMRO als investment banker zijn. Xanax.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond