Deel dit artikel
-

Eerste themaveiling voor domeinen gezondheid- en wellnessbranche

Vandaag is een Nederlandse en Belgische themaveiling van domeinnamen in de gezondheid- en wellnessbranche gestart. Het gaat om ruim honderd namen als zwembaden.nl, saunas.nl, fitnessclub.nl, zorgpremie.be of gezond.be.

Het is de eerste keer dat veiling DomainOrder.nl samen met andere aanbieders een themaveiling organiseert. De eerste is gericht op de gezondheid- en wellnessbranche. Als die een succes blijkt, volgen later dit jaar nieuwe themaveilingen.

Voordeel van een themaveiling is dat men niet alle verschillende veilingsites hoeft na te lopen, op zoek naar een geschikte domeinnaam. Dat is vaak tijdrovend. Ook komen geveilde domeinnamen niet snel weer beschikbaar. Namen die worden aangeboden zijn onder meer: zorgpremie.nl, suikervrij.nl, zwembaden.nl, zonnebanken.nl, waxen.nl, rollators.nl, donoren.nl, gezond.be, gezondevoeding.nl, saunas.nl, fitnessclub.nl, massages.be en beautystudio.be.

Deel dit bericht

10 Reacties

Dennis

Deze 3 domeinnamen zijn ook nog buiten de veiling om te koop:
http://www.sportenwellness.nl
http://www.sportwellness.nl
http://www.fitnesswellness.nl

Wil

Hoezo “komen geveilde domeinnamen niet snel weer beschikbaar.”?? Welke logica zit daar achter?
Wehkamp heeft jaren geleden al eens met rokje.nl bh.nl etc. gestunt maar is daar toch mee opgehouden want het loont niet als je niet serieus werk maakt van je landingspagina enerzijds en je marketinginspanning anderszijds. En zomaar wat woorden uit een woordenboek registreren levert o.a. zwembaden.nl en suikervrij.nl op maar dat zegt mij als consument niets.

Remy

Uiteindelijk zul je toch goed SEO beleid erop moeten nahouden om iets van de domeinen te maken in de zoekresultaten bijvoorbeeld. Een goed begin is het halve werk zullen de meeste denken maar daarna volgt nog een heel traject om er iets van te maken.

Hans Anders

Ik vraag me af of er iets verkocht gaat worden. Er zijn nu pas 2 biedingen geplaatst op domeinnamen die voldoen aan het minimale bod. Ik denk dat ze wat moeten zakken in hun minimum prijzen.

Daarnaast vind ik het juist leuk om te zoeken naar een domeinnaam en een mooie naam te vinden tussen een hele set ‘rommel’. Omdat hier iedereen op af komt die iets met gezondheid of wellness te maken heeft, wordt het gewoon keihard tegen elkaar opbieden.

Wil

Het wordt altijd pas spannend in de laatste minuten voor het einde dus nog even wachten met conclusies.

Wil

@Remy Er wordt alijd geschermd met SEO en dat Google .NU domeinnamen lager laat scoren dan .nl domeinnamen. Kijk eens wat er bovenaan staat als je zoekt op “Vertalen engels” :
De eerste 3 posities zijn voor Vertalen.NU !!

Yasmine

Goedemorgen.

Ik ben benieuwd of de veiling een succes was. Kan iemand mij hier wellicht meer over vertellen?

Mvg,

Y. Villevoye

Wil

@Yasmine Deze veiling sluit vandaag om 14u http://domainorder.nl/themaveiling/
De veiling van Fysio.NU, Tandarts.NU etc sluit later vandaag om 18u
https://www.bva-auctions.com/auction/lot/5401

Hans Anders

Top op dit moment 100 beidingen op de 108 domeinnamen. Totaal bedrag biedingen: EUR 90.550. 14 geaccepteerde biedingen. Top-5 biedingen:
zwembaden.nl 11000
zwembad.be 7500
saunas.nl 7050
hottubs.nl 5025
whirlpools.nl 5025

Wil

Het verschil met een veiling bij een echt veilinghuis (notarieel toezicht) is dat (als het goed is) er geen fake biedingen bij zitten louter om een prijs op te drijven. Bij SIDN.nl kun je later zien of de overdracht van de domeinnaam echt heeft plaatsgevonden (al weet je dan nog niet de echte prijs).

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond