Deel dit artikel
-

Efteling brengt Spookslot weer tot leven, in metaverse

De Efteling wekt het Spookslot volgende maand weer tot leven. Een zeer gedetailleerde 3D-scan wordt toegankelijk met een NFT-sleutel in een digitale wereld.

Het iconische spookhuis ging in september 2022 dicht nadat het 44 jaar lang klein en groot angst kon inboezemen. Fans van het sprookjespark betreuren het, maar de Brabanders uit Kaatsheuvel vonden een oplossing om het gebouw en de beleving ervan te vereeuwigen.

In de afgelopen maanden is het gebouw van binnen en buiten nauwkeurig in beeld gebracht met laserscans en opnieuw opgebouwd in een digitale 3D-wereld. De scans zijn gedaan door PelserHartman, de digitale herbouw door Boldy-XR. Dat is een zelfontwikkeld label van Handpicked Agencies.

De deuren van het nieuwe Spookslot gaan volgende maand open. In eerste instantie zullen enkel medewerkers van de Efteling een NFT-sleutel krijgen. Daarmee kunnen ze door het spookhuis rondlopen en zich daar vergapen of verafschuwen. Niet-medewerkers kunnen enkel om het pand heen lopen en nieuwsgierig worden. Het ziet ernaar uit dat het pand ook algemeen toegankelijk zal worden, al dan niet tegen betaling.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond