Deel dit artikel
-

(eHealth Convention) Betere artsen met Big Data?

De IBM Watson computer met kunstmatige intelligentie wordt ook ingezet in de zorg. Die kan gigantische hoeveelheden informatie (zoals medische literatuur en geanonimiseerde patiëntendossiers) zeer snel verwerken.

Vooralsnog ligt de focus van de IBM Watson Computer op het onderzoek naar longkanker en borstkanker. In de Verenigde Staten werken gerenommeerde klinieken, zoals Memorial Sloan-Kettering Cancer Center, met Watson. De computer is daar een hulpmiddel bij het diagnosticeren van kanker en het vaststellen van de meest geschikte behandeling. Bij de Mayo Clinic wordt Watson ingezet bij klinistische testen voor oncologie.

Over deze ontwikkelingen spreekt op eHealth Convention, dinsdag in Amsterdam, Nicky Hekster. Die heeft gedurende 27 jaar verschillende functies bekleed binnen IBM. Sinds 2006 is hij Technical Leader Healthcare & Lifesciences, en richt hij zich op ontwerp en validatie van oplossingen voor de gezondheidszorg en levenswetenschappen. Op dit moment houdt hij zich intensief bezig met de mogelijkheden van Big Data en de toepassingen hiervan in de zorg.

EHealth Convention vindt plaats tijdens eWeek Amsterdam, de week van de meest vooraanstaande events voor de online industrie in Nederland. Tickets zijn hier te verkrijgen.

Een aantal weken terug sprak het Watson Healthcare panel over medisch onderzoek met Watson:

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond