Deel dit artikel
-

Eigenaren willen fusie Car2go en DriveNow

BMW en Daimler onderhandelen over het fuseren van hun respectievelijke autodeeldiensten, DriveNow en Car2go. De fusie zou volgende maand kunnen worden aangekondigd.

Dat meldt de Frankfurter Allgemeine op basis van bronnen rondom de bedrijven. De reden voor het samenvoegen van de activiteiten ligt in het kunnen delen van de kosten en tegelijkertijd het vergroten van hun geografische netwerken.

Na de fusie, zo meldt de krant, blijven de afzonderlijke merken DriveNow en Car2go gewoon bestaan. De bedrijven zouden in de nieuwe constellatie afspraken kunnen maken over wie welke markt, vaak zijn dat grote steden, wel of niet krijgt. Dat voorkomt dubbele marketingkosten.

DriveNow en Car2go exploiteren een netwerk van kleine auto’s die in een stad verspreid staan opgesteld. De auto’s worden vaak voor kortere periodes gehuurd, voor kwartieren of uren. Daar is de prijs ook naar. Car2go, wel actief in Nederland, rekent 31 cent per minuut.

Uit de kwartaalcijfers die Daimler gisteren publiceerde kwam naar voren dat zijn app-gebaseerde mobiliteitsdiensten, waaronder Car2go, Mytaxi en Moovel, in het derde kwartaal 15,9 miljoen klanten vervoerden (PDF). Dat is een toename van 116 procent ten opzichte van het jaar ervoor.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond