Deel dit artikel
-

Peugeot koopt meta-zoekapp voor deelauto’s

Peugeot heeft de Duitse mobiele Carjump gekocht, een dienst waarmee gebruikers het aanbod van alle autodeelsites kunnen doorzoeken naar een ritje.

Een verandering in het handelsregister, zo achterhaalde Gründerszene, verraadt dat Peugeot 82 procent van de aandelen in Carjump heeft gekocht. Hoeveel daarvoor is betaald, is niet bekend.

Carjump is een metazoekmachine die het aanbod van meerdere autodeelsites doorzoekbaar maakt. Ook in Nederland. Het gaat om diensten als DriveNow, Car2go, Multicity, eMio, Coup en Cambio. Gebruikers van de app krijgen hierdoor een allesomvattend beeld van het aanbod van flexibel boekbare en vaste ritten.

De markt voor deelauto’s is aardig in beweging. Daimler en BMW zijn namelijk van plan hun respectievelijke diensten Car2Go en DriveNow te fuseren, terwijl Merced-Benz net zijn eigen autodeeldienst onder de naam Crooze wil lanceren.

Twee weken geleden maakte VW Group op zijn beurt bekend dat het een hele nieuwe divisie opricht, met honderden miljoenen aan budget, om onder de merknaam MOIA Uber-achtige vervoersdiensten op de Europese markt aan te bieden.

PSA Group, waar Peugeot deel van uitmaakte, maakte eerder deze maand bekend dat het een nieuwe afdeling opzet die zich richt op het vormen van nieuwe bedrijfsmodellen. Het is niet duidelijk of de investering in Carjump daar deel van uitmaakt.

Foto: motorblog (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond