Deel dit artikel
-

Eindelijk Skype op de iPhone

Skype komt beschikbaar op de iPhone. Het was al eerder aangekondigd, maar morgen zal de bekende Voip-dienst van Ebay beschikbaar zijn via de App Store. Het werkt alleen via wifi, niet via 3G. Voor concurrenten Nimbuzz en Fring en de telecomoperators zal dit zeker voelbaar zijn.

In de loop van morgen zal VOIP-bellen via Skype mogelijk zijn op de IPhone. De dienst is nog redelijk beperkt, het gaat vooral om het gratis bellen tussen Skype-gebruikers. Tekstberichten sturen, een conference call starten en Skype-out (bellen naar vaste nummers), is nu alleen nog mogelijk via de webbased versie. Daarentegen kan men wel een foto uit het iphone-bestand halen om als avatar te gebruiken en een conference call accepteren. Skype bestond al voor Google’s G1 telefoon en in mei komt er ook een versie voor de BlackBerry.

Hoewel men Skype niet kan gebruiken via de telecomoperators, zullen deze de ontwikkeling toch met argusogen volgen. Hetzelfde geldt voor directe concurrenten als het Isrealische Fring en het Nederlandse Nimbuzz, dat helaas niet bereikbaar was voor commentaar. Skype heeft met zijn 400 miljoen gebruikers immers een enorme naamsbekendheid.

 

Deel dit bericht

1 Reacties

Hans

Voor het commentaar op Techcrunch betreffende de impact voor Nimbuzz en Fring: http://www.techcrunch.com/2009/02/17/skype-integration-on-handsets-threat-or-opportunity-for-mobile-voip-startups/

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond