Deel dit artikel
-

Eindhoven krijgt grootste VR center, Amsterdam het grootste VR cluster

Eindhoven krijgt het grootste Virtual Reality Experience Center van Europa. Tijdens de Dutch Design Week eind oktober wordt de eerste fase van het concept geopend. In Amsterdam komt een kweekvijver voor VR startups.

De Eindhovense startup Enversed ontwikkelt het Virtual Reality Experience Center van 3.000 vierkante meter momenteel op Strijp-S. Daar komen volgens de initiatiefnemers unieke games, escape rooms, teambuilding, workshops, en trainingen voor zowel de particuliere als zakelijke markt.

Enversed Virtual Reality Centers zijn specifiek ontworpen voor mensen die ‘voorbij willen gaan aan het alledaagse’.

Er is een technisch contract gesloten met MSI, maker van snelle game computers.

In Amsterdam vestigt zich dit najaar een cluster van bedrijven rond VR op Kattenburg. Het cluster moet niet alleen een kweekvijver worden voor start-ups, maar ook een brug slaan naar culturele instellingen in de stad. Filmmuseum Eye, Idfa DocLab en het Muziekgebouw aan het IJ behoren tot de eerste partners.

De belangrijkste initiatiefnemer is Daniel Doornink van Videostitch, de producent van een camera die 360 graden rond filmt. De gemeente Amsterdam helpt het cluster genaamd VR Base als eerste investeerder.

De opening op Kattenburg vindt plaats tijdens Amsterdam eWeek.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond