Deel dit artikel
-

Elektronicaketen Block sluit winkels

Elektronicaketen Block Electrostore is alsnog failliet verklaard. Alle 20 vestigingen van Block zijn meteen gesloten. Vrijdag volgt overleg met de curatoren en de vakbonden. Het ontslag voor de 175 medewerkers lijkt onvermijdelijk.

Op de site van Block is momenteel te lezen dat zolang er overname onderhandelingen worden gevoerd, er geen goederen worden uitgeleverd.  De winkels blijven tot nader order gesloten en zijn ‘onbereikbaar’.

Aan een beperkt aantal medewerkers is gevraagd de werkzaamheden voort te zetten ‘hangende de overnamegesprekken’. De overige medewerkers hebben tot nader bericht betaald verlof, maar zullen zonodig weer worden opgeroepen. De directie en curatoren doen er naar eigen zeggen alles aan om een doorstart van zoveel mogelijk vestigingen te realiseren met behoud van zoveel mogelijk arbeidsplaatsen.

Block zegt het slachtoffer te zijn van de verminderde kooplust van de afgelopen maanden.

Volgens een woordvoerder van Tanger Advocaten zijn er overnamekandidaten. “Niet veel, maar Block was zelf al in gesprek om de middelgrote keten bij een andere partij onder te brengen.”  De twee benoemde curatoren hopen maandag meer nieuws te hebben.

 

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond