Deel dit artikel
-

E-mailmarketing krijgt belangrijkere positie in marketingmix

71 procent van de Nederlandse marketeers geeft aan dat e-mail een steeds belangrijkere positie krijgt in de marketingmix. En 84 procent ziet e-mail als één van de belangrijkste digitale kanalen. Dat zijn enkele conclusies in de tiende editie van de E-mail Benchmark, een periodiek onderzoek naar de trends en ontwikkelingen op het gebied van e-mailmarketing.

E-mailmarketing laat zelfs andere digitale kanalen als SEO (54 procent) en social media (49 procent) ver achter zich, stelt het onderzoek vast.

Volgens het onderzoek zijn e-mailmarketeers – met een gemiddeld cijfer van 7,4 – zeer tevreden over e-mail als marketingkanaal. Veertig procent van de marketeers zegt in 2013 meer te gaan investeren in e-mailmarketing. Voor 71 procent van de marketeers neemt e-mail een belangrijkere plaats in de marketingmix in dan twee jaar geleden.

74 procent van de marketeers heeft een aparte strategie voor e-mailmarketing, al dan niet als onderdeel van het totale (online) marketingplan. Conversie geldt als belangrijkste meetpunt voor het succes van een e-mail. Dit wordt door 67 procent van de marketeers genoemd.

Ten opzichte van vorig jaar is er een forse daling in het personaliseren van e-mails. Dit jaar geeft 68 procent aan gepersonaliseerde e-mails te versturen, ten opzichte van 77 procent vorig jaar.

De drie belangrijkste online kanalen voor 2013 zijn e-mailmarketing, SEO en social media (49 procent). De belangrijkste uitdaging voor 2013 is het gesegmenteerd versturen van e-mails, gevolgd door de integratie van e-mail met social media.

De gemiddelde bounce ratio in 2012 was 0,58 procent. Van elke duizend verzonden e-mails kwamen er in 2012 dus bijna zes niet aan. Er zijn grote verschillen in bounce ratio tussen de verschillende branches: van retail met een bounce ratio van 0,33 procent tot wonen met een bounce ratio van ruim vier procent.

B2C doet het qua open ratio beter dan B2B. De gemiddelde open ratio ligt bij B2C met 24,43 procent meer dan vijf procentpunten hoger. De gemiddelde CTR was in 2012 4,43 procent. Bij B2C wordt er beter geklikt dan bij B2B.

Over de dag gezien worden rond 01.00 uur, 06.00 uur en 17.00 uur de meeste e-mails verstuurd. Tijdens het ontbijt en na het avondeten worden de meeste e-mails geopend. Op vrijdag worden de meeste e-mails verzonden. Op zondag stijgt de open ratio voor B2B fors. Voor B2C mails laat de CTR op zondag een enorme piek zien.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond