Deel dit artikel
-

‘EMC overweegt overname door dochter VMware’

Opslagbedrijf EMC bestudeert de mogelijkheid om te worden overgenomen door zijn eigen dochter VMware. Activistische aandeelhouders vinden dat de potentie van VMware, die al enige tijd onmisbare technologie levert voor de cloud, onderbelicht blijft.

Het idee voor deze zogenoemde downstream merger komt van VMware CEO Patrick Gelsinger. VMware is voor tachtig procent in handen van EMC. EMC baas Joe Tucci (68) voelt er echter niets voor, maar die zit vermoedelijk niet langer meer op zijn post, weet de site Re/code.

Elliott Management van Paul Singer, een van de aandeelhouders van EMC, wil al enige tijd dat VMWare zich loskoppelt van EMC, op dezelfde wijze als eBay afscheid van dochter PayPal heeft genomen. VMware kan onder het juk van EMC niet goed groeien.

EMC kocht VMware in 2003 voor 625 miljoen dollar, maar toen was nog niet te voorspellen dat de zogenoemde virtualisatietechnologie zo’n hoge vlucht zou nemen. Op papier is EMC nog altijd meer waard dan VMware, maar de marktpotentie van de laatste is vele malen groter. Met virtualisatie zijn cloudservers beter te benutten en kunnen bedrijven met minder toe.

Het idee is nu dat VMware nieuwe aandelen uitgeeft ter waarde van 50 miljard dollar, en dat deze worden geruild voor EMC aandelen. Op deze manier zou EMC een onderdeel worden van VMware.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond