Deel dit artikel
-

Emerce E-Commerce: ‘Straks online betalen met je pinpas’

In de nabije toekomst kun je ook met je pinpas online betalen. Dat belooft Hugo Reijkens, Digital Payments Director van Mastercard Nederland, bij Emerce E-Commerce. “We gaan de huidige Maestro standaard uitfaseren en maken betalen nog makkelijker.”

Vandaag gaat een selectie videopresentaties live over ontwikkelingen in e-commerce, waaronder betalingen.

De manier waarop consumenten betalen is door de pandemie in een stroomversnelling geraakt. We betalen meer dan ooit contactloos, shoppen in toenemende mate online en gebruiken minder cash.

Reijkens laat in een grafiek zien dat nog maar 13 procent ouderwets ‘pint’, dat wil zeggen de kaart in de betaalautomaat steekt. Ook betalen met de smartphone is in opkomst.

Het voordeel van het gebruik van de pinpas is dat je de kaart maar een keer hoeft aan te melden en de volgende keer met een druk op de knop kunt betalen. “Het is dezelfde ervaring die een Uber met zijn app biedt.”

Die ervaring was al wel met een credit card mogelijk, maar slechts een derde van de Nederlanders heeft een credit card.

Online betalen met de pinpas is er nog niet. MasterCard heeft enkele tests gedraaid, onder meer met ING, Rabobank en Picnic.

Vanaf 1 juli 2023 krijgen de eerste Nederlanders passen met het nieuwe betaalsysteem. Vijf jaar later moeten alle passen met het Maestro-logo vervangen zijn.

Betaalautomaten van winkeliers krijgen een software-update.

De presentatie Drie betaaltrends die de groei van e-commerce verder gaan versnellen is na registratie gratis te bekijken. 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond