Deel dit artikel
-

Emusic staat te koop, Universal wellicht nieuwe eigenaar

Emusic wordt overgenomen. De site waar muziek tegen betaling is te downloaden maakte dit zelf bekend. Wie Emusic gaat kopen is nog niet duidelijk, volgens de muzieksite gaat het om een "groot beursgenoteerd mediabedrijf". De verwachting is dat het Universal Music betreft.

Waar alle platenmaatschappijen momenteel naarstig naar op zoek zijn, nameljk tegen betaling muziek via internet aanbieden, wordt al door Emusic in de praktijk gebracht. De site heeft de pech dat het nog niet dusdanig is dat internetters massaal toestromen. Het zijn met name kleine, onafhankelijke muzieklabels die via de site hun muziek aanbieden. Via Emusic kan tegen een gemiddelde prijs van 8,99 dollar een cd gedownload worden in een mp3 of realaudio formaat, ook kan per nummer betaald worden (99 dollarcent).

Emusic zag de omzet in de eerste drie maanden van dit jaar dalen. Werd in de laatste drie maanden van vorig jaar nog een omzet geboekt van van 4,7 miljoen dollar, in de eerste drie maanden van dit jaar was dat 4,2 miljoen dollar, aldus een voorlopige opgave van Emusic. Het verlies in het laatste kwartaal van vorig jaar bedroeg 8,7 miljoen dollar, oftewel 21 dollarcent per aandeel. Over de opbrengst van de eerste drie maanden van dit jaar heeft Emusic nog geen mededelingen gedaan.

Volgens Emusic zal er 57 dollarcent per aandeel betaald worden, wat neerkomt op een bedrag van ongeveer 25 miljoen dollar voor het gehele bedrijf. Hoewel Vivendi Universal, eigenaar van Universal Music, geen commentaar wil geven, meldt Wall Street Journal uit betrouwbare bron vernomen te hebben dat beide partijen met elkaar in gesprek zijn.

Topman Jean-Marie Messier van Vivendi gaf in diverse interviews al aan dat het bedrijf op zoek is naar partners om mee samen te werken voor online muziekdistributie. Vorige week werd bekend dat MTV ook online muziek gaat verkopen, de vijf grote platenmaatschappijen doen mee, waaronder ook Universal Music. Verder werd ook een samenwerking bekend gemaakt tussen Yahoo! en Duet, een bedrijf dat namens Sony Music en Universal Music online muziek gaat verkopen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond