Deel dit artikel
-

Endemol-programma’s ook bij BT on demand

Britten kunnen vanaf deze herfst Endemol-programma's on demand kijken op hun televisie. Endemol heeft maandag een overeenkomst gesloten met British Telecom over het ontwikkelen van 'interactieve' programma's.

British Telecom begint net als KPN dit jaar nog met IPTV – tv via internet. Dat zal geen live televisie zijn, maar on demand. Voor live televisie gebruikt BT de digitale ether-tv, DVB-T, wat KPN nu aanbiedt als digitale tv/Digitenne.

BT hoopt dat kijkers naar digitale ether-tv vanwege het gemak vanaf hun tv-schermen voor on demand tv-programma's zullen gaan betalen. Die pay-per-view-programma's, zoals die van Endemol, komen wel naar de tv via een internetverbinding. Bij KPN vullen Digitenne en IPTV elkaar niet aan, maar staan ze los van elkaar.

Vorige week sloot Endemol al een intentieovereenkomst met KPN over het on demand beschikbaar maken van haar programma's via Digitenne, IPTV en mobiele telefoons. Nu maakte Endemol eveneens een deal bekend met BT over het leveren van 'cutting-edge' interactieve content. Endemol zal ook speciale interactieve tv-formats 'op maat' maken voor BT. Het is niet duidelijk welk bedrag er met de overeenkomst gemoeid is.

On demand
Wat voor soort programma's Endemol interactief zal maken, kunnen woordvoerders nog niet zeggen. "De precieze details moeten nog besproken worden. Dit is een commerciële deal. BT zal nog bekijken welke Endemol-programma's er straks gemaakt zullen worden en welke programma's wel en niet beschikbaar zullen komen. Dat hangt af van de onderhandelingen," zegt pr-manager Marlies Roest van BT Benelux.

Roest kan al wel zeggen dat er geen apart Endemol-kanaal zal komen, maar dat de losse programma's direct vanaf het televisiemenu opvraagbaar zullen worden voor de abonnees van British Telecom.

On demand biedt BT straks films, muziekvideo's en alle programma's van de voorgaande zeven dagen. Daarnaast belooft BT op haar tv-platform mogelijkheden voor instant messaging, videotelefonie, online spelletjes en teleshoppen.

Geen abonnementen
De lancering van BT's tv-dienst vindt in augustus plaats. Opmerkelijk is dat BT-kijkers geen abonnement nodig hebben. Dan Marks, hoofd tv-diensten bij BT Retail: "Samen met Endemol willen we interactieve elementen toevoegen aan ons tv-platform, dat door het hele land aangeboden zal woren. Onze klanten zijn niet verplicht voor de tv-dienst een maandelijks abonnement te nemen."

BT investeert de komende tijd zo'n vijf miljard voor het aanleggen van een nieuw IP-netwerk in Engeland. Microsoft levert de mediacentersoftware en Philips de settopboxjes voor de tv-dienst.

Deel dit bericht

2 Reacties

marc

Ik weet al niet wat wij er mee moeten, maar wat moet een brit nou met 15 jaar oude afleveringen van Medisch Centrum West? Als ze nou ondertiteld zouden worden… Nee ook dan niet!

Bas van den Beld

Endemol heeft natuurlijk veel formats ontwikkeld die ook buiten Nederland succesvol zijn geweest (ik noem alleen maar Big Brother). Het is dus een logische volgende stap. Na KPN en BT denk ik dat er nog meer zullen volgen. Ook andere productiemaatschappijen zullen deze kant op gaan zodat we een flinke stap maken in de richting van internettelevisie. In ieder geval wordt het gat tussen internet en tv hiermee een stuk kleiner gemaakt denk ik. Er liggen veel mogelijkheden hierin, dus ik juich het alleen maar toe :).

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond