Deel dit artikel
-

Energiekeuze in handen van Tennet

Tennet heeft online energieveilinghuis Energiekeuze gekocht. Energiekeuze zorgt dat de online handel in lange termijn contracten op de Nederlandse energiemarkt ordentelijk verloopt. Onder Tennet kan Energiekeuze waarschijnlijk sneller groeien. Een overnameprijs is niet bekendgemaakt.

De overname door Tennet biedt Energiekeuze mogelijkheden haar positie als onafhankelijk veilingplatform voor de zakelijke markt in binnen- en buitenland uit te bouwen en te versterken, zo stelt Tennet. Directeur Jan Vroomans blijft in dezelfde functie verbonden aan Energiekeuze nu de boel is overgenomen door Tennet.

Energiekeuze heeft zich vanaf de start in april 2001ontwikkeld tot  een belangrijkste marktplaats in Nederland waar vraag en aanbod in de zakelijke markt samenkomen. Daarbij maakt Energiekeuze gebruik van een zelf ontwikkelde veilingmethodiek. Energiekeuze heeft in 2003 een contractvolume van circa 2,3 TWh via zijn veiling aan de markt verhandeld. Dat is 2,1% van het totale volume van 108 TWh op deze markt.

Tennet is namens de overhied beheerder van het landelijke hoogspanningnet. De deelname in Energiekeuze past volgens de organisatie bij de wettelijke taak van Tennet om de elektriciteitsmarkt zo goed mogelijk te faciliteren. Het doel daarbij is het voor partijen creëren van een liquide en transparante marktomgeving. De deelname van Tennet in Energiekeuze als marktplaats voor lange termijn contracten is daarbij een logische aanvulling, zo stelt Tennet.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond