Deel dit artikel
-

Eora 3D: betaalbare 3D-scanner

Wat betreft beeldregistratie staan we op de drempel van een heel nieuw tijdperk. Met aan de bovenkant cinematografie met onder meer Jaunt, dat 360 graden film schiet, en onderaan allerlei amateurversies die je aantreft in allerlei 360 graden foto-apps.

Tegenhangers hiervan zijn de 3D-registraties die Google (Project Tango) en Microsoft (MobileFusion) met hun mobiele telefoons mogelijk maken. Handig en leuk voor wie skins voor (console of augmented reality) games wil maken, beeld in navigatie-apps wil verrijken of in 3D wil printen. Het probleem van al deze nieuwe technieken is dat het óf enkel in laboratoria bestaat óf nogal duur is. Eora maakt hier een einde aan.

Het aardige van deze 3D-scanner is dat hij betaalbaar is en dat hij behalve statische objecten ook gezichten en andere levende objecten kan scannen. De makers ontwikkelden hiervoor een cylindrische unibody frame van aliminium, voor de stabiliteit, die via Bluetooth met een high-end smartphone praat (Android of iOS). De groene laser doet het meetwerk, de zware calculaties voor de raw renders worden in de telefoon zelf gedaan.

Andere 3D-scanners kosten al snel veel meer euro’s, makkelijk meer dan tienduizend. De Eora 3D Scanner doet het zware werk in de app, die het tevens mogelijk maakt om meerdere scans aan elkaar te plakken tot een grote, nieuwe scan. In drie tot vijf minuten, zonder tussenkomst van een computer.

Specificaties
Voordelen: goedkoop, draagbaar, compatibel
Kleuren: zilver en donkergrijs
Bestandsformaten: .ply, .obj, .stl
Features: lokale opslag of automatische export naar Dropbox
Marktplaatsen: Sketchfab, 3Dhubs, Shapeways
Site: eora3d.com
Prijs: 330 dollar

* Dit artikel verscheen eerder in het decembernummer van Emerce magazine (#145)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond