Deel dit artikel
-

Erasmus Universiteit Rotterdam bouwt eerste virtuele campus in Minecraft

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) heeft haar campus Woudestein nagemaakt in Minecraft om studenten en personeel een gevoel van gemeenschap te bieden tijdens de Covid-19 crisis.

Nadat de Covid-19 pandemie de universiteit tot een fysieke stop had gebracht, begon het Minecraft project als een manier om studenten te helpen om elkaar te ontmoeten buiten alle Zoom-lessen. Na een onderzoek van Erasmus Universiteit Rotterdam naar de effecten van de coronacrisis op het welzijn van haar studenten en medewerkers, wezen de resultaten sterk op de noodzaak om iets te creëren dat de Erasmus-gemeenschap bij elkaar brengt.

De eerste virtuele stenen van de campus zijn gelegd door een klein team van enthousiaste studenten en sindsdien is het project uitgegroeid tot alle gebouwen van de campus, een geheim ondergronds labyrint dat spelers moeten zien te vinden en een speurtocht naar de 17 SDG’s (Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties).

De Minecraft campus heeft twee hoofddoelen. Ten eerste zal het worden gebruikt voor verschillende geplande activiteiten, zoals het onboarden van alle nieuwe inkomende studenten tijdens de beroemde Eurekaweek 2020, virtuele rondleidingen voor aankomende studenten en daarnaast verkent het ErasmusX-team het spelplatform ook voor educatieve en onderzoeksdoeleinden.

Daarnaast is de campus ontworpen om te dienen als een creatieve ruimte, een manier voor studenten en medewerkers om hun eigen interacties te ontwerpen en nieuwe, innovatieve manieren te ontdekken om met elkaar in contact te komen via de virtuele campus. Het platform wordt gemodereerd door de Erasmus E-Sports Community en alle ideeën zijn welkom.

Uiteindelijk is de Minecraft campus er om de EUR-gemeenschap te versterken, in een academisch jaar waar fysieke interacties worden beperkt door Covid-19, en een ‘normale’ universiteitservaring tot nader order niet mogelijk is.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond