Deel dit artikel
-

Eredoctoraat Open Universiteit voor internationaal AI-expert Pattie Maes

De Open Universiteit kent een eredoctoraat toe aan Pattie Maes, de (Vlaamse) hoogleraar Media Arts and Sciences aan het Massachusetts Institute of Technology (MIT), vanwege haar bijzondere bijdrage aan wetenschap en samenleving.

Ze heeft volgens de Open Universiteit indrukwekkend wetenschappelijk onderzoek verricht op het gebied van kunstmatige intelligentie en uitzonderlijk bijgedragen aan diverse toepassingen op dit terrein.

De Belgische informaticus Maes is altijd een pionier geweest in haar vakgebied. Ze promoveerde in 1987 op Computational Reflection aan de Vrije Universiteit Brussel en vertrok twee jaar later naar de Verenigde Staten om bij MIT onderzoek te doen naar kunstmatige intelligentie en ‘software agents’. H

Ze was pionier op het gebied van de aanbevelingssystemen die nu online alomtegenwoordig zijn en was één van baanbrekers op het gebied van ‘wearables’.

Nu leidt ze de onderzoeksgroep Fluid Interfaces van het MIT Media Lab die zich richt op het radicaal heruitvinden van de mens-machine ervaring. De laatste jaren is Pattie Maes vooral geïnteresseerd in het onderwerp cognitieve verbetering, of hoe immersieve en draagbare systemen mensen kunnen ondersteunen bij kritieke cognitieve functies zoals geheugen, aandacht, leren, besluitvorming, communicatie en welzijn.

Het eredoctoraat wordt uitgereikt op vrijdag 23 september 2022 tijdens de viering van de dies natalis van de Open Universiteit.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond