Deel dit artikel
-

Eric Schmidt (Google) verlengt contract voor 100 miljoen dollar

Voormalig Google-CEO Eric Schmidt blijft nog vier jaar bij de zoekgigant en krijgt daarvoor 100 miljoen dollar. Eenzelfde bedrag kreeg hij in 2011 toen hij zijn rol van CEO overhandigde aan oprichter Larry Page. En met de EU heeft Google eindelijk vrede gesloten.

Het bedrag krijgt Schmidt in de vorm van aandelen. Schmidt krijgt ook nog een bonus van zes miljoen dollar, omdat Google in 2013 zo goed heeft gepresteerd.

De nieuwe toelages staan vermeld in documentatie die Google bij de beurstoezichthouder heeft ingediend. Schmidt leidde Google sinds 2001, drie jaar voor de beursgang van 2004.

Vandaag werd bekend dat Google zijn juridische strijd met de Europese Unie eindelijk zal beëindigen. Google zal zijn zoekmachine voor Europese internetbezoekers aanpassen: de zoekresultaten moet voortaan minstens drie concurrenten tonen op het moment dat Googles eigen diensten in beeld komen. De EU moet de veranderingen formeel nog wel goedkeuren, maar de verwachting is dat Brussel akkoord gaat. Die dreigde eerder nog met torenhoge boetes.

Vijf Europese privacyorganisaties, waaronder het CBP in Nederland, moeten nog met Google rond de tafel om afspraken te maken over de verwerking van profielgegevens. Zo is van gebruikers toestemming vereist om gebruiksdata van Gmail, YouTube, Google.com en Google+ te combineren.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond