Deel dit artikel
-

Escador in surseance

E-business consultant Escador heeft surseance van betaling aangevraagd met het oog op een doorstart. Het gaat voorlopig alleen om de Nederlandse vestiging. Directeur Peter van den Heuvel is opgestapt, en mede-oprichter Leen Zevenbergen heeft zijn functie voor onbepaalde tijd weer overgenomen. Zevenbergen was het laatste jaar nauwelijks meer actief bij het e-business bedrijf betrokken.

De vestigingen in Duitsland en Londen blijven gewoon draaien. De Spaanse vestiging was na een management buy out al afgesplitst. Volgens Escador is de markt voor e-business onder grote druk komen te staan, waardoor er te weinig opdrachten binnenkomen. Van de 150 consultants die waren overgebleven na de laatste sanering in 2001 moeten er nog 20 tot 30 uit. Zevenbergen verwacht dat er na de doorstart met winst kan worden gedraaid.

Escador, dat ooit de ambitie had om uit de groeien tot de grootste Internet-adviseur van Europa, verkeert al enige tijd in de problemen. In de afgelopen maanden is geprobeerd om het bedrijf te verkopen, waarbij zich volgens Zevenbergen drie kandidaten zouden hebben gemeld. Niettemin heeft investeringsmaatschappij Precede besloten toch weer geld in het bedrijf te stoppen om te voorkomen dat de onderneming voor een 'appel en een ei' verkocht zou worden. Hoeveel geld er in de onderneming wordt gestoken is niet bekend. Eerder dit jaar verstrekte investeerder Reggeborgh nog een lening in ruil voor aandelen.

Deze zomer voerde Escador in de rechtbank een verbeten strijd met voormalige werknemers die een eigen bedrijf Newteq waren begonnen. Escador wilde een verbod van alle werkzaamheden, maar die eis werd door de rechter niet ingewilligd. Wel moest Newteq zijn naam veranderen.

Deel dit bericht

14 Reacties

AM

Dit nieuws is op zich geen verrassing, het zat er al een tijdje aan te komen. Het valt mij mee dat het nog zo lang geduurd heeft….. Laten we hopen dat de nog overgebleven personeelsleden er financiëel goed van af komen, zo vlak voor de kerst.

Don Leo

Achja, dit was dus een van de laatste hype belletjes. Met veel poeha en geld begonnen. Met een paar contracten van KPN in de pocket. Zonde van het geld en de moeite, maar ja, er is geen andere weg!Dat de jongens van Escador het zolang hebben uitgehouden vindt ik goed, ze hebben tenminsten tot het eind geknokt. Daarmee hebben zij zich onderscheiden van andere internetbedrijven en ik denk dan ook dat de doorstart een succes gaat worden

AM

Als ex werknemer moet ik op Emerce toch niet zo gretig zijn op nieuws van ESCADOR. Het blijkt dat alleen de Nederlandse activiteiten een doorstart voor ogen hebben. Er dreigt zelfs al een tekort aan resources op komende projecten. Hard, maar begrijpelijk in deze tijden. Dan worden ze ook in NL winstgevend en hebben ze het gered. Chapeau, voor deze lange adem. Jammer voor al die mensen die het niet hebben gered.

kees

Nou nou AM, jij bent wel erg eigenwijs. Escador heeft maar ongeveer 9 maanden gedraaid (meegenomen projecten van Roccade en Origin). De laatste 6 maanden was de omzet (ook in NL) zo ongeveer nihil. Ik denk dat ze meer hadden omgezet als iedere werknemer als glazenwasser was gaan werken. In surseance gaan heeft geen enkele zin, de belangrijkste kosten zijn het personeel en huur/lease contracten.

AM

Nou nou Kees, jij hebt ook alle feiten op een rij. Escador bestaat sinds februari 2000, en heeft geen projecten van Rocc. of Origin meegenomen. Ook niet echt mogelijk in een start-up fase. Hoogstens contacten en een aantal werknemers: vrij normaal. Ze hebben vooral innovatieve projecten gedaan en doen dat bij mijn weten nog. De trend op Emerce van cynische ex-werknemers of (ik heb de klepel wel…) geroddel is nu toch ook wel voorbij? Nogmaals, ik hoop dat Escador NL, net zoals de UK en Dtsl., snel doorstart, dan zijn ze een van de weinigen die het hebben gered.

RealAM

Geschrokken zie ik dat iemand onder mijn naam (AM) is gaan reageren op dit bericht rondom Escador. Alleen het eerste bericht is van mijn hand. Ik ben geen ex-Escador medewerker, noch anderzins bij het bedrijf betrokken geweest. Je kunt mij scharen in de club kritische volgers van de e-conomy. Ik juich goede e-conomy initiatieven van harte toe, en vind het jammer dat Escador niet het succes kunnen behalen dat bedacht was bij de opstart. Echter: door allerlei interviews en persberichten rondom Leen Zevenbergen is een imago ontstaan van "veel geschreeuw, weinig wol". Uit deze achtergrond heb ik dan ook mijn reactie op het bericht geschreven. Omdat ik doorgaans het niveau van de reacties van een bedenkelijk niveau vind (zoals op zoveel forums), reageer ik nauwelijks op Emerce. Nu er een ander onder en uit mijn naam reacties gaat plaatsen, is het voor mij dan ook afgelopen: dit is de laatste reactie die ik op deze site heb geplaatst.

Jopie Haanstra's alter ego

Ik wil graag twee dingen kwijt: -als ex-medewerker van Escador denk ik dat deze surceance, en waarschijnlijk een aankomend faillisement, onvermijdelijk zijn geweest, gezien de manier waarop in Escador met projecten, mensen en geld werd omgegaan. De focus lag niet op "hoe kunnen we projecten op een goede en efficiente manier doen" maar op "op welke manier kunnen we deze klant gebruiken om onszelf in de picture te plaatsen".-ten tweede vind ik het persoonlijk jammer als de 'echte' AM niet meer zal reageren op eventuele toekomstige berichten (over Escador) aangezien hij/zij altijd een zeer kritische en gefundeerde mening ventileerde. Rest mij nog de vraag: is dit het voorlaatste bericht over Escador op Emerce, en zal het laatste "Doek valt voor Escador" heten?

blahblah

Bedrijven laten betalen om internet te mogen introduceren getuigt van heel heel veel arrogantie en naiviteit. De rechter moet zich nu maar eens uitspreken en de bestuurders hoofdelijk aansprakelijk stellen!

Beuk

Escador heeft 36 mln euro opgehaald van {investeerders; http://www.emerce.nl/archives/nieuws/Industrie/11628.html }. Allemaal weggepist. Nu doorstarten? Schande! Een doorstart is niet alleen om werknemers en leasecontracten te lozen, maar ook om verwachtingsvolle investeerders buiten spel te zetten. 36 miljoen euro foetsie. Wat was de omzet ook al weer?

RealAM

Ondanks dat ik geschreven had niet meer te zullen reageren, omdat een "grappenmaker" onder en uit mijn naam ook is gaan posten, toch nog een reactie. De informatie heeft mij bereikt dat Escador per 29 oktober 2002 in staat van faillissement is verklaard. Hoezo surcéance en doorstart? Wat kan er nu nog geloofd worden van de informatie die het management naar buiten brengt? Ik hoop van harte dat medewerkers er "goed vanaf komen".

RealAM

Ik krijg net een ander lijntje door: voor een doorstart moet je eerst technisch faillietgaan, dat zal dan het geval zijn. Ik was weer iets te happig, bovendien was emerce mijn bron over het doorstart scenario. Ik hoor nu dat klantgerichte activiteiten gewoon doorgaan met de groep die overblijft, vallend onder de nieuwe bv. Op naar m'n volgende behoefte om roddeltalent te verkondigen…

AM

Ik heb er weer spijt van… vrijdag een berichtje gepost, en vervolgens heeft afgelopen zondag dezelfde "grappenmaker" wederom mijn naam misbruikt om uit mijn naam een bericht te sturen waar ik zelf niet achter sta. Op de inhoud van het bericht van zondag 10-11 wil ik niet ingaan, wel wil ik melden dat het nogal laf en laag is dat er mensen zijn die uit naam van een ander berichten gaan posten.

Ronald Bakker

Wat nou AM, real AM? Wat nou naam? Zegt me beide helemaal niks! Kappen met die onzin.

rb

Zie net in Utrechts Nieuwsblad dat Escador failliet is verklaard. De doorstart met Leen Zevenbergen is dusmislukt. Deze man is onlosmakelijk verbonden aan faillisementen en doorstartjes. Benieuwd wat hij nuweer van plan is. Dat wordt dan ondernemen genoemd.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond