Deel dit artikel
-

E-sports in de toekomst steeds meer mobiel

E-sportgames zullen in de toekomst zeker ook mobiel worden gespeeld. Dat is de overtuiging van CEO en Nederlander Wouter Sleijffers van Fnatic, een van de succesvolste e-sportorganisaties ter wereld. Hij staat op de cover van de nieuwe Emerce.

“Mobiel is absoluut een trend,” aldus Sleijffers. “We hebben zelf ook al een mobiel gameteam dat geheel vanaf de smartphone of tablet een game speelt. In dit geval de videogame Vainglory. Hoewel het vooralsnog een beetje weird aanvoelt, kan het zeker een global hardwareplatform worden. Maar dan moet het ecosysteem eromheen, van het aantal gamers, de beschikbaarheid van spellen tot de gamedevelopment nog wel een aantal serieuze stappen voorwaarts maken.”

Het competitief spelen van online games – van first person shooters als Counter-Strike tot multiplayer role playing games – is in de afgelopen tien jaar uitgegroeid tot een mondiale sport. En is met name populair bij 21- tot 35-jarigen.

Dat e-sport volwassen is geworden, blijkt ook uit de wereldwijde fanbase. Momenteel zo’n 385 miljoen in aantal, een kleine twintig procent meer dan in 2016. Hoewel 51 procent van hen zich in Azië bevindt, wordt er in Noord-Amerika – waar slechts 13 procent van de fans woont – het meeste geld aan verdiend: 257 miljoen dollar. Een omzet die medio 2020 rond de 607 miljoen zal uitkomen.

Europa doet volgens Sleijffers nauwelijks voor de Amerikaanse markt onder. “Wat betreft het aantal events en het prijzengeld gaan we gelijk op. Kijk je naar de interesse van investeerders en merken, dan lopen we hier wel een dik jaar achter op de Verenigde Staten.”

De Aziatische markt is qua omzet volgens hem een goede derde, en groeit het hardst, met tientallen procenten in het afgelopen jaar.

Het complete interview lees je in Emerce. Word lid van Emerce voor 119 euro per jaar en ontvang een jaar lang Emerce magazine (zowel print als digitaal) inclusief diverse specials waaronder Emerce 100, de 250 pagina’s dikke eGuide en speciaal ledentarief voor meer dan twintig Emerce-events.

Deel dit bericht

1 Reactie

Alexander

Mobiel heeft zeker een toekomst maar toch vooral in rts tot ze de besturingsbeperkingen van mobile games oplossen. Daarnaast blijven grote pc’s en consoles betere ervaringen leveren vooralsnog. Dus ik zou een full mobile strategie voor een e-sports organisatie wel te vroeg noemen

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond