Deel dit artikel
-

eTravel: VIP-site voor vakantiegangers

Het Amsterdamse bedrijf TravelBird lanceert een exclusief label voor reizigers op stand: TravelBirdExclusive. En daar kom je niet zomaar binnen…

Reisenthousiasten weten de site al enige tijd te vinden: TravelBird. Een soort Groupon voor vakantiegangers met vier aanbiedingen op een dag: stedentrips, hotelovernachtingen, familie-uitjes, tickets voor attractieparken, toegangskaarten voor musicals en meer. Daar komen reizigers op af met een rijk gevulde beurs, zo vertelde directeur Symen Jansma gisteren op Emerce eTravel in Bussum.

In twee jaar tijd is de onderneming gegroeid naar veertig medewerkers. Is dat niet wat veel voor vier dagaanbiedingen? “Je wil niet weten hoeveel werk erbij komt kijken”, reageerde Jansma. Want weliswaar werkt TravelBird met bijvoorbeeld Oad Reizen en de Bilderberg Hotels, voor hotelboekingen in Berlijn of Parijs heb je goede contracten nodig.

Jansma heeft zelf geen reisachtergrond. Hij komt van Kluwer en gaf onder meer medische tijdschriften uit. De enige ervaring op reisgebied deed hij op bij Vakantieveilingen.nl. Jansma ziet Groupon nauwelijks als concurrentie, al worden ook daar veel vakanties aangeboden. “Ik denk eerder dat we klandizie wegtrekken bij grote uitgevers, zoals De Telegraaf.”

Inmiddels is de site ook actief in België en Duitsland, waarvoor Frans- en Duitstalige werknemers zijn aangetrokken. Jansma wil niks zeggen over het aantal boekingen, wel dat hij maar net ‘quite’ draait. “Wij investeren momenteel al het geld in ons product.”

Dit najaar lanceert TravelBird een nieuwe propositie: TravelBirdExclusive. Topreizen voor topmensen. Volgens Jansma wordt het een by invitation only-concept, zoiets als een VIP-club. “We mikken echt op het hogere marktsegment. Denk aan vijfsterrenhotels.”

Deel dit bericht

2 Reacties

Michel

In Nederland is die markt vrij laat op gang gekomen. We hebben hier met eenzelfde concept Travelexclusive.com maar in het buitenland heb je al veel meer spelers zoals Voyageprivee.com en Tablet. Volgens mij is hier best markt voor.

Ria J.

Ik wacht ‘geduldig’ op de uitnodiging.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond