Deel dit artikel
-

Etsy gaat als een tierelier

Etsy, het acht jaar oude handelsplatform voor zelfvervaardigde spullen, kan terugblikken op een zeer goed jaar. De verkopen door leden zijn ruim zeventig procent gestegen tot 895 miljoen dollar van 525 miljoen in 2011.

Er zijn tien miljoen nieuwe leden bijgekomen, waarmee het totaal uitkomt op 22 miljoen in tweehonderd landen, zo meldde CEO Chad Dickerson zelf op het bedrijfsblog. Vooral de feestdagen liepen goed met 72 tot 72 procent meer verkopen dan het voorgaande jaar. Mobiel verkeer nam met 244 procent toe en maakt nu voor een kwart deel uit van het totale bezoekersverkeer. Etsy verwacht dat in 2014 het mobiele verkeer zal domineren.

Etsy verzamelt wereldwijd zo’n achthonderdduizend zelfstandige verkopers van kleding, kralen en andere zelfgemaakte spullen. Naast het Engels worden sinds vorig jaar het Nederlands, Frans en het Duits als voertaal gebruikt. Nederland behoort tot de landen met een redelijk verkooppatroon, zo blijkt uit een overzicht. België scoort minder, maar Groot Brittannië loopt met de verkopen voorop.

Sinds de oprichting in 2005 hebben veertien miljoen mensen iets gekocht bij Etsy en zeker honderd miljoen artikelen wisselden van eigenaar. Er werken nu vierhonderd mensen voor het bedrijf.

Deel dit bericht

2 Reacties

Marinus van den Elshout

Voor het mooie zouden ze best wat vrijstaande foto’s kunnen gebruiken….

Henk

Marinus. De foto’s worden geplaatst door consumenten. Ik vind de kwaliteit van de foto’s op Etsy al veel beter dan op bijvoorbeeld marktplaats. Maar jij moet natuurlijk reclame maken…..

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond