Deel dit artikel
-

Europcar en Snappcar met nieuw model autoverhuur

Snappcar rolt een nieuw model voor auto’s delen uit over Europa met zijn aandeelhouder Europcar. Na proeven in Frankrijk wordt Drive & Share aangeboden in Duitsland en Denemarken.

Het initiatief lijkt uit te gaan van Europcar, gezien de verwijzingen naar diens site.

Bij Drive & Share huurt de consument een auto bij Europcar voor de periode van drie, zes of twaalf maanden. De voorwaarde daarbij is wel dat hij zijn auto minimaal twee dagen per maand beschikbaar stelt voor anderen om te huren. De inkomsten van de eerste twee verhuurdagen vallen toe aan Snappcar en Europcar. Alles vanaf de derde dag rolt direct in de portemonnee van de verhurende consument. Dat is om en nabij de twintig à dertig euro, afhankelijk van het soort auto. Daar bovenop krijgt de verhuurder ook korting bij Europcar.

In Frankrijk en Denemarken wordt de verhuurdienst aangeboden door Europcar, in Duitsland door Snappcar.

Europcar Group nam in juni 2017 een minderheidsbelang van twintig procent in autodeler SnappCar. Ook leidde het bedrijf een financieringsronde van tien miljoen euro.

In Nederland is een ietwat ander (ver)huurmodel beschikbaar in de vorm van Private Lease. Een zegsman: “De enige verschillen tussen Drive&Share en de Private Lease-constructie zitten ‘m in de contractsduur en de prijs.
Drive&Share is shortlease en daardoor ook duurder in samenwerking met Europcar. De Private Lease-deal is leasen met PrivateLease Voordeliger, beschikbaar vanaf 99 euro per maand, en in verhouding tot veel andere leasemaatschappijen ook al een korte looptijd.”

Foto: Matthias Ripp (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond