Deel dit artikel
-

Corona: Europees Parlement vraagt kwetsbaar personeel thuis te werken

Het Europees Parlement vraagt personeel met een kwetsbaardere gezondheid om niet naar kantoor te komen in Brussel en Straatsburg, maar om thuiswerken aan te vragen.

Ambtenaren van wie bekend is dat medisch kwetsbaar zijn, kregen afgelopen zondag een e-mail met het advies om toestemming te vragen voor thuiswerken. De Europese overheid heeft sinds kort de eerste paar besmettingen onder de leden en wil voorkomen dat het coronavirus zich onder het personeel verspreid en dat vattelijken erg ziek worden.

Technologieuitgave Techcrunch schrijft dat na inzage van de betreffende e-mail.

Medewerkers die in de afgelopen weken naar China, Hong Kong, Macau, Zuid-Korea, Singapore, Iran, Japan of noord-Italië zijn gereisd, is gevraagd om zeker twee weken niet naar kantoor te komen. Na die periode moet duidelijk zijn of deze ambtenaren de gevreesde virusinfectie hebben opgelopen. Dezelfde vraag geldt voor een mensen die in een paar delen van Frankrijk wonen.

De Europese Commissie, het dagelijks bestuur van Europa, vraagt de ambtenaren op zijn beurt om gedurende drie weken geen niet-noodzakelijke evenementen te bezoeken, geen handen en zoenen te geven en waar mogelijk meer videoconferenties te houden in plaats van fysieke bijeenkomsten.

Foto: niksnut (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond