Deel dit artikel
-

Europese IPO-markt koelt af

Ondanks de beursgang van de Duitse bedrijven Zalando en Rocket Internet is de Europese IPO markt aan het afkoelen. Dat zegt PricewaterhouseCoopers terugblikkend op het derde kwartaal van 2014.

Er waren 76 IPO’s die gezamenlijk 6,6 miljard euro ophaalden. In het tweede kwartaal ging het om 145 IPO’s en een totaalbedrag van 22,3 miljard euro.

De onzekerheid op de markt begon ergens in juli, zegt Mark Hughes van PwC in Londen. Belangrijkste oorzaken: de situatie in Irak, het conflict in Syrië, de Ebola-crisis in Afrika en de vrees voor tragere economische groei.

De Amerikaanse IPO markt toont dezelfde trend: 68 IPO’s in het derde kwartaal, tegen 89 in het tweede. De beursgang van Alibaba zorgde overigens wel voor een aanzienlijk hogere ‘opbrengst’ van 36,42 miljard dollar.

Toch is PwC niet somber over de toekomst. De IPO-markt staat er beter voor dan ooit en 2014 gaat vermoedelijk records breken.

Deel dit bericht

1 Reactie

Peter

Ebola zorgt ervoor dat er steeds minder vakanties en reizen worden geboekt naar verschillende landen. Dit zorgt ervoor dat deze landen steeds minder inkomsten krijgen waardoor ze nog harder geraakt zullen gaan worden. Men spreekt hier dan ook van een negatief sneeuwbal effect. Bron: http://www.allinclusivevakantie.com/nieuws/door-ebola-nauwelijks-boekingen-naar-afrika

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond