Derp

The Next Web: Evernote naar dertig miljoen gebruikers

“We willen het digitale geheugen voor iedereen op Aarde zijn.” Met die woorden gaf directeur Phil Libin van Evernote zijn ambities weer. Het bedrijf zit nu op bijna dertig miljoen gebruikers.

“De enige reden dat je moet willen ondernemen, is om de wereld te veranderen. Niet om geld te verdienen en niet om de baas te willen zijn. Sinds ik directeur ben van Evernote heb ik nooit zoveel bazen gehad: mijn medewerkers, investeerders, andere belanghebbenden. Ik moet aan iedereen verantwoording afleggen.”

De belangrijkste op wie Libin zich echter richt zijn zijn gebruikers. “We maken alleen dingen die we zelf ook willen gebruiken.”

Het bedrijf Evernote, ook eigenaar van Skitch, groeide in het afgelopen halfjaar met tien miljoen gebruikers tot bijna dertig miljoen. Een groot deel van hen gebruikt de software gratis. “Dat maakt niet uit, zo lang ze Evernote maar blijven gebruiken. Naarmate de tijd vordert, worden we steeds belangrijker voor de gebruiker.” De omslag van gratis naar abonnement komt vanzelf.

Veertig procent van de gebruikers van vier jaar geleden is nog steeds aan boord.

“Er is geen beter moment om een bedrijf te beginnen dan nu. App stores zorgen voor de distributie, social media voor promotie en de infrastructuur is open source en cloud based”, waardoor enorme investeringen in software en hardware ook niet nodig zijn.

Libins ambitie is om zijn bedrijf de komende honderd jaar zo flexibel en hongerig als een startup te houden. “Ik wil altijd kansen kunnen nastreven. Of we nu klein of groot zijn, die mentaliteit wil ik houden.”

Foto: Magnus Hoij (cc)

1 Reactie

Volgens mij had Instagram ook 30M profielen. Zou Evernote nu ook 1 miljard dollar waard zijn? 😐

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond.

terug