Deel dit artikel
-

Facebook Connect voegt 10.000 sites per dag toe

Dankzij de prioriteit die werd toegewezen aan Facebook Connect, worden er momenteel per dag 10.000 sites toegevoegd waar gebruikers kunnen inloggen met hun Facebook-gegevens.

Door Thijs Sprangers*

Dat laat Ethan Beard van Facebook weten op op het Franse LeWeb’10. Vooral sites als AOL, BBC en Bing spelen bij Facebook Connect een belangrijke rol.

Daarnaast zijn er inmiddels 250 miljoen mensen per dag die via het Facebook Connect ecosysteem toegang zoeken tot een site. Met Facebook Connect, gelanceerd in 2008, kunnen gebruikers hun profielen en contacten verbinden met accounts op andere sites.

Na het reclamedebacle met Beacon, dat leden schaamteloos vertelde wat hun vrienden voor aankopen doen, en op die manier de privacy schond van gebruikers, bleef de teller van Facebook-leden hangen op 60 miljoen gebruikers. Op dat moment besloot Facebook een team te zetten op de groei van gebruikers.

Blijkbaar heeft het sociale netwerk geleerd van de Beacon-actie. Beard vertelt over privacy verder dat het er om gaat gebruikers de controle te geven. “De definitie van wat privé data is, dat is voor iedereen anders. De perfecte standaard privacy instellingen zijn niet zo makkelijk gevonden.” Volgens hem gaan de meeste middelen bij Facebook naar privacy en zaken die daarmee te maken hebben.

*Thijs Sprangers bezoekt het Franse LeWeb’10 om verslag te doen voor zijn eigen blog en voor Emerce.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond