Deel dit artikel
-

Facebook groeit in bezoekers, Hyves daalt licht

Facebook is in een half jaar tijd flink gegroeid, het sociale netwerk kreeg bijna vijftig procent unieke Nederlandse bezoekers per maand meer. Hyves daarentegen kende een kleine daling van drie procent over diezelfde periode.

Dat laat TNS Nipo weten.

De groei van Facebook lijkt niet ten koste te gaan van Hyves, immers, de daling bij de laatste is minimaal. Hyves is ondertussen nog wel het grootste sociale netwerk in Nederland met volgens eigen zeggen 9 miljoen Nederlandse leden.

Ook LinkedIn en Twitter tonen groei. LinkedIn het meeste, hier steeg het aantal unieke Nederlandse bezoekers met 51 procent. Twitter trekt achttien procent unieke bezoekers meer dan een half jaar geleden.

MySpace is de grote verliezer, al mag dat geen verrassing heten, hier daalt het aantal unieke bezoekers in de afgelopen zes maanden met 16 procent.

Uit het onderzoek blijkt verder dat Hyves-bezoekers het vaakste terugkeren, twee keer zo vaak als Facebook-leden. Hyves scoort goed als het aankomt op loyaliteit van de leden. Facebook-bezoekers daarentegen blijven langer op de site en bezoeken meer pagina’s.

TNS Nipo meet alleen het verkeer via de vaste internetverbinding. Mobiel verkeer wordt buiten beschouwing gelaten. De cijfers over Twitter kunnen dus een enigszins vertekend beeld geven. Het netwerk heeft in het onderzoek bezoekers die gemiddeld minder vaak terugkeren dan bijvoorbeeld Hyves-leden op dat netwerk.

Tns nipo onderoeksrapport hyves versus facebook

Deel dit bericht

14 Reacties

Bart

Zijn we hier getuige van het definitieve omslagpunt?

Farid el Nasire

Dit hadden we kunnen voorspellen.Facebook heeft veel eerder veel meer aandacht besteed aan een developers platform.De reden dat mensen naar Facebook gaan worden buiten het kantoor van Facebook ontwikkeld.Het enige wat Facebook feite doet is ruimte bieden voor werk van anderen.En door de internationale orientatie zijn programmeurs en andere ontwikkelaars meer geneigd om voor Facebook wat te maken dan voor Hyves. Ben benieuwd wat TMG van plan is met Hyves.Ik weet niet of het vanaf nu alleen maar berg afwaarts zal gaan met Hyves, maar een foutje zal nu dubbel zo zwaar wegen.

JJ

Tjezus wat zijnwe weer anti hyves meteen in 2 reacties. Er is niets aan de hand net hyves, 3% is eigenlijk niet zoveel, maar meteen katten op hyves en TMG… Hebben we geen ogen, kunnen we niet lezen? Er staat dat het NIET ten koste gaat van hyves, dus doe ns rustug met dat reageren…

bart

@ JJ negatief? Misschien moet je m'n reactie nog eens lezen; ik vraag me openlijk af of dit het omslagpunt is? Daar is niets negatiefs aan, die vraag houdt me gewoon bezig.

Baris

Als je kijkt naar de leden van groep-hyves (bekijk bijv. de top 10) en dat gelijk stelt aan de groei van alle Hyves leden bereken ik een daling van iets meer dan 1% per maand en dat al voor een tijd. Ik denk zelf dat de daling 6% is in het afgelopen half jaar.Daarnaast zie je op TV dat de grote programma's op het einde vooral zeggen: volg ons op Facebook en Twitter. Dus noemen Hyves helemaal niet meer.Ik denk dan ook dat het omslagpunt alleen is geweest.

Jasper Prins

Hyves is (met alle respect) vergeleken met Facebook een absoluut inferieur product. Facebook heeft vele duizenden meer mogelijkheden door de apps. De games op Hyves zijn zo ongelooflijk slecht dat het een belediging is voor de gebruikers. Daarnaast, het duurt 10 jaar voordat ik uberhaupt een berichtje in m'n inbox kan zien. Heb 100 vrienden die allang allemaal op Facebook zitten, dat die af en toe teruggaan naar Hyves omdat hun schoonmoeder ze een krabbeltje stuurt doen ze alleen maar om die schoonmoeder daar te houden.

JJ

@Bart, waarom is een relatief kleine daling dan meteen het mogelijk definitieve omslagpunt?? Dat klinkt en neigt erg negatief, en straalt uit van yes het gaat slecht(er) met Hyves. Ja, Facebook heeft veel AppS en kan veel meer, maar de kracht en het succes van Hyves is dat er veel meer schoonmoeders en ennvoudige mensen zijn die die apps niet nodig hebben, dan dat er emerce achtigen zijn, met een (wsch) hoger intelligentie en of it-begrip niveau.  Emercers, webwerelders, internetmedia-nl-ers hebben meer aan Facebook, ik ook, geniet daarvan en laat andere mensen en daarmee Hyves in hun waarde svp

Bart

@JJ snap je punt niet, ik vraag me af of dit het omslagpunt is. Niet raar omdat Hyves altijd groei heeft laten zien en nu voor het eerst niet meer. Niets negatiefs aan. Ik heb niets tegen Hyves was zelfs 1 van de eerste gebruikers in NL, maar nu wel vooral actief op Facebook. Die omslag is bij mezelf dus al wel geweest.

soboer

@JJIn Nederland is er geen plek voor 2 social networks. Uiteindelijk zal er 1 sneuvelen, alleen is de vraag wanneer. Mensen die van hyves overstappen naar Facebook doen dit omdat andere hen voor zijn gegaan. Zo zullen er steeds meer mensen overstappen waardoor Facebook aan marktaandeel wint en Hyves marktaandeel verliest.

Eylard Wurpel

@Soboer: Korte, duidelijke en – denk ik – terechte uitleg. Onze wereld wordt steeds kleiner en als je internationaal contact wilt houden met je vrienden gebeurt dat helaas niet via Hyves.

Mister Indivirtual

Als reactie op JJ die Facebook associeert met mensen met een hoger IQ presenteer ik u de volgende blog:  http://failbook.failblog.org/  Daaruit blijkt dat inderdaad niet iedereen precies begrijpt hoe je Facebook moet gebruiken. Dit levert dan weer vermakelijke situaties op voor ons Emercers.

Rob

@soboer: Mensen willen inderdaad mar op één sociaal netwerk actief zijn. kúnnen kan ik beter zeggen. Facebook en twitter complementeren elkaar nu nog maar ik sluit niet uit dat over 5 jaar de sites nog wel bestaan maar dat het gros van de mensen vanaf Facebook hun tweets plaatst en andersom.

Facebook en Hyves zijn hetzelfde en één zal de ander gaan opeten. In het internetlandschap van vandaag is het moeilijk een hegemonie vast te houden.

franka

wat mij aantrekt op hyves,
De eenvoud.
ja , ook een dagje ouder ,
en dan is het leuk om oude vergeten personen weer terug te vinden.
bv uit het kindertehuis.
Wat gelukt is.
OOK ……Op deze manier weer contact gekregen met mijn familie.
Ik zie dat de kleinkinderen op hyves zijn ,even en babbeltje.
De muziek ,de blogs, de www,gadget.
En ook voor ieder persoon kan je wel een of andere hyve vinden , die aansluit op je interesse.
Hyves is gezellig.

Anonymous

Hyves=amateur
Facebook=pro

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond