Deel dit artikel
-

Facebook richt nieuwe afdeling op voor betaalproducten

Facebook heeft een nieuwe interne groep opgericht die zich gaat toeleggen op digitale betalingen. De afdeling staat onder leiding van David Marcus, initiatiefnemer van de Libra cruptomunt die nog altijd niet van de grond is gekomen.

Het team heet volgens Bloomberg intern F2, kort voor Facebook Financial, en omvat Facebook Pay, de betaalmethode die het sociale netwerk in zijn apps wil verwerken.

Marcus blijft Novi runnen, de divisie achter Libra. Hij zal ook betrokken blijven bij de betaalexperimenten met WhatsApp in landen als India en Brazilië. Tweede man onder Marcus wordt Stephane Kasriel van Upwork.

Marcus kwam in 2014 in dienst bij Facebook, daarvoor was hij president van PayPal Holdings. Ook runde hij Facebook Messenger vier jaar voordat hij Libra aannam.

Dat project is op een lager pitjes komen te staan. Enkele maanden terug besloot Facebook tot een aangepast ontwerp waaraan met partners wordt gewerkt, en waarbinnen ook andere cryptomunten een kans krijgen, voor zover die zijn Het gaat dan vooral om munten die gekoppeld zijn aan bestaand valuta zoals de dollar.

Facebook wilde aanvankelijk één mondiale digitale valuta creëren. Daarmee zou iedereen wereldwijd, dus ook de 1,7 miljard mensen die geen bankrekening hebben, overal ter wereld geld kunnen overmaken. Maar het bedrijf liep tegen een muur van weerstand aan. Toezichthouders vreesden dat libra de invloed van centrale banken zou kunnen ondermijnen.

Foto Facebook

Deel dit bericht

1 Reactie

Blockchain killer

Wanneer komt er een artikel op de website over Lusha? De extensie voor chrome om zo via linkedin telefoonnr’s en enail adressen van bekende en minder bekende mensen te achterhalen?

Dit komt ervan als je je “business boost” via linkedin

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond